Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-06-2019, 14:57
ΕΛΛΑΔΑ

Tη δράση των  ενεργών πολιτών, ως βάση της σύγχρονης Δημοκρατίας, κλήθηκαν να  αναπτύξουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων κατά την πρώτη ημέρα των  Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, έπρεπε να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα, σε μορφή άρθρου,  τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη  Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες  το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με  δημοκρατικό ήθος.

Τα θέματα βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο  Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου,  «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της  Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την Παναγιώτα Ντούλα, φιλόλογο, καθηγήτρια στο Κοινωνικό  Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, το θέμα είναι επίκαιρο και ενδιαφέρον  και έχει να «πέσει» σε Πανελλαδικές Εξετάσεις πριν από το 2000. «Από  πλευράς περιεχομένου, οι ασκήσεις ήταν βατές, αλλά κάπως απαιτητικές.  Ωστόσο, ο καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να απαντήσει άρτια»,  τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε ότι ήταν αρκετά μεγάλο το πλήθος των  ασκήσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, πρόκειται για μία θεματική, η  οποία έχει σίγουρα δουλευτεί από τους υποψηφίους.

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν τη  Δευτέρα, 10 Ιουνίου, με μαθήματα Προσανατολισμού: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα  (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες  Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και  Πληροφορικής).

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, αύριο, Σάββατο, 8 Ιουνίου, θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

Πηγή: ΑΠΕ/Αθηνά Καστρινάκη

200 λέξεις απομένουν.
  • ELZBIETA SZELAZEKK
    ELZBIETA SZELAZEKK
    μέρος Πώς είσαι; Ελπίζω ότι όλα είναι καλά. Παρουσιάζω τον εαυτό μου στον Szelazek και σας ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησής μου από τους φίλους. Σας προτείνω υπηρεσίες στον τομέα της ανάπτυξης. Νέες συμβάσεις Είμαι εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας CIC σε συνεργασία με την BNP, η οποία προσφέρει αναπτυξιακές προσφορές στη Γαλλία, όλες τις άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Επαγγελματική φροντίδα κατά τη διάρκεια συμβάσεων. Δωρεάν διαβουλεύσεις και συμβουλές. Σας προσκαλώ εγκάρδια https://onlinesbanque-industries.com/ WhatsApp 0033 7 56 87 19 04 Ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@onlinesbanque-industries.com
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3