Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Το μέλλον στην καινοτομία και την εξωστρέφεια»

Εικόνα του άρθρου «Το μέλλον στην καινοτομία και την εξωστρέφεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2019, 20:23
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε περιοχές της Ζίτσας και του Πωγωνίου επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Αλέκος Καχριμάνης, συζητώντας τρία ζητήματα βασικά, τις δασικές εκτάσεις, την προστασία των ΠΟΠ και οι υποδομές.

Στη Ζίτσα για παράδειγμα, μίλησε για τις παρεμβάσεις και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αμεπλουργική ζώνη και στον κάμπο των Κουκλιών. Υπενθύμισε την πρότασή του για αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του συντάγματος, η οποία δεν «πέρασε». Τώρα, ο κ. Καχριμάνης θεωρεί ότι «μοναδική προοπτική είναι να γίνει αποδεκτή η εναλλακτική πρόταση, ώστε  για τη διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, στη θέση των δασωμένων εκτάσεων να υπολογίζονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων και αμπελώνων» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση

Για τη φέτα, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι «αν δεν  κερδίσουμε τον ‘πόλεμο’ αυτόν, θα χάσουμε οριστικά την κτηνοτροφία μας και μαζί θα αφανιστεί ολοκληρωτικά η ηπειρωτική ύπαιθρος» τέλος, για τις υποδομές, αναφέρθηκε σε έργα και αναδασμούς.

 «Το μέλλον της αγροτικής παραγωγής βρίσκεται στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια» κατέληξε, προσθέτοντας ότι «ήδη έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα και ειδικά για τον αμπελουργικό τομέα έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα καινοτομίας,  13 πράξεις για ερευνητικά έργα με το συνολικό κόστος (δημόσιας και ιδιωτικής συμμετοχής) να ξεπερνά το 1,1 εκ.ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back