ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς ψήφισε για την κεντροαριστερά ο νομός Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Πώς ψήφισε για την κεντροαριστερά ο νομός Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2017, 03:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περίπου 1.600 λιγότεροι ψήφισαν σε όλη την Ήπειρο στον β’ γύρο των εκλογών του «φορέα της κεντροαριστεράς» που εξελίχθηκε σε «υπόθεση ΠΑΣΟΚ». Η Φώφη Γεννηματά διατήρησε την πρωτιά και στην Ήπειρο, με 58.86%, παίρνοντας μόλις 200 ψήφους περισσότερες από την προηγούμενη Κυριακή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αύξησε λίγο παραπάνω τη δύναμή του αλλά και πάλι, κάτι από 400 ψήφους. Γενικά, η ένδειξη είναι πως ένα σημαντικό κομμάτι του σώματος των 212.000 της πρώτης Κυριακής δεν πήγαν να ψηφίσουν. Η αποχή στην Ήπειρο κυμάνθηκε στο 21% περίπου.

Στο νομό Ιωαννίνων ο κ. Ανδρουλάκης έκανε μερικά από τα καλύτερα «σκορ» του: στο Πωγώνι πήρε 63,5% και στη Ζίτσα σχεδόν 60%, αποτυπώνοντας την αναφανδόν στήριξη που είχε από τον πρώην βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη.

Σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών, η διαφορά των δύο υποψηφίων ήταν μεν σχεδόν δέκα ποσοστιαίες μονάδες, αλλά σε απόλυτους αριθμούς, κυμάνθηκε περίπου στις 160 ψήφους.

Στους υπόλοιπους νομούς, στην Άρτα η κα Γεννηματά  κυριολεκτικά σάρωσε σε ποσοστό, καθότι πήρε λίγοτερες ψήφους σε απόλυτο αριθμό, ενώ στη Θεσπρωτία, επίσης νομό «μεταρρυθμιστών», έμεινε περίπου στα ίδια ενώ ο κ. Ανδρουλάκης πήρε παραπάνω από τις διπλάσιες ψήφους. Στην Πρέβεζα τέλος επικράτησε άνετα η κα Γεννηματά.  

Κόνιτσα

Δωδώνη

Μέτσοβο

Ζίτσα

Ζαγόρι

               B. Τζουμέρκα

Γιάννενα

Πωγώνι

         Νομός Ιωαννίνων

             Νομός Άρτας

               Νομός Πρέβεζας

                       Νομός Θεσπρωτίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back