Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με Ζωσιμαία και… Δελμούζο

Εικόνα του άρθρου Με Ζωσιμαία και… Δελμούζο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2019, 19:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη συζήτηση για το  πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή μίλησε ο Κώστας Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ. Ο κ. Τασούλας έκανε ειδική αναφορά στη Ζωσιμαία, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αφενός, δεν υπάρχει συνδεδεμένο λύκειο με το πρότυπο Γυμνάσιο, αφετέρου ότι «υπάρχουν κάποια προβλήματα εν σχέσει με τα κτήρια, με τις υποδομές, εν σχέσει με τους καθηγητές του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας, τα οποία όμως προβλήματα από το 2015 έως το 2019, τέσσερα χρόνια τώρα, θα μπορούσαν να είχαν λυθεί και να προστεθούν σήμερα σε αυτό το νομοσχέδιο δυο, τρεις λέξεις, οι οποίες θα συνέδεαν το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας με πρότυπο λύκειο».

Ο κ. Τασούλας προσπαθεί να συνδέσει τους Ζωσιμάδες, τα κτίρια που κατέλειπαν και τα πρότυπα σχολεία, λέγοντας ότι «έχουν προσφέρει και εμείς ως αντάλλαγμα δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να έχουν σύνδεση με λύκειο».

Επίσης, ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε τον Αλέξανδρο Δελμούζο και τη θέση του περί αποστήθισης, για να κάνει μια πλάγια αναφορά στην «υπερπληθώρα φοιτητών  που δεν αντιστοιχεί εν συνεχεία σε επαγγελματικά δικαιώματα».

Τέλος, κατέθεσε στα πρακτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στην οποία καταγγέλλει το νομοσχέδιο «για την πλήρη ισοπέδωση των πρότυπων σχολείων και την πρωτοφανή αδικία εις βάρος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων», όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back