Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Με την κοινωνία, όχι κατ’ ανάγκη με τους αυτοδιοικητικούς»

Εικόνα του άρθρου «Με την κοινωνία, όχι κατ’ ανάγκη με τους αυτοδιοικητικούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2021, 17:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις επαφές του με στελέχη, κυβερνητικά και μη, συνέχισε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και συζήτησε το θέμα της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η παράταξή του και ο ίδιος προσωπικά τάσσεται στο πλευρό της κοινωνίας, αλλά όχι απαραίτητα σε αυτό των αυτοδιοικητικών», σε ό,τι αφορά τη χερσαία ζώνη.

Και σε αυτό το ζήτημα, ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε «δικαιωμένος», γιατί όπως είπε στο προεκλογικό τους πρόγραμμα είχαν προτείνει την «εξέταση της πιθανότητας εξαγοράς του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την Περιφέρεια Ηπείρου, στην λογική πως ο τζίρος από τις λιμενικές δραστηριότητες θα γινόταν ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης για όλη την περιοχή», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Γνωρίζοντας ότι ανά τον κόσμο η ανάπτυξη των λιμανιών ουσιαστικά καταπίνει τον κοινωνικό ιστό, καταθέσαμε μια ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία όμως ήταν εντελώς εκτός αντίληψης του κ. Καχριμάνη» τόνισε.

Έδωσε εύσημα στον κ. Πιτούλη γιατί, όπως είπε, «ως δήμαρχος το 2005 κατάφερε να αφαιρεθεί το βόρειο τμήμα και το Δρέπανο από τον ΟΛΗΓ, το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ, τα κομμάτια αυτά επέστρεψαν, με τον ίδιο και την περιφερειακή αρχή να σιωπούν».

Άσκησε κριτική στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας και στο δήμαρχο Φιλιατών και πρόσθεσε ότι «το περιφερειακή σύμβουλος της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης, πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, όταν έγινε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο απείχε της ψηφοφορίας λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, δεν ενημέρωσε όμως το Σώμα για τα τεκταινόμενα ως όφειλε».

Ο κ. Ριζόπουλος τέλος διερωτήθηκε αν «οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης έχουν καταθέσει προτάσεις κι έχουν συμμετάσχει ενεργά στο μάστερ πλαν της παραχώρησης του λιμανιού».

«Δυστυχώς δεν βλέπω κάτι τέτοιο, δίνεται η εντύπωση πως η αγωνία μας είναι να σωθούν ορισμένα καταστήματα και τραπεζοκαθίσματα, πράγμα θεμιτό, αλλά όχι το κύριο ζητούμενο» τόνισε, λέγοντας ότι οι Ορίζοντες Ηπείρου είναι  «στο 100% με την κοινωνία και βάζω άνω τελεία για τον ρόλο των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης οι οποίοι κινούνται στο και πέντε όπως και με την υπόθεση με την Βελλά».

Τα αιτήματα πάντως, όπως διατυπώνονται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν αφορούν «ορισμένα καταστήματα και τραπεζοκαθίσματα», αλλά μια πολύ μεγάλη έκταση που περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες και υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back