Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με Σπάικ Λι… στο πάρκο Λιθαρίτσια

Εικόνα του άρθρου Με Σπάικ Λι… στο πάρκο Λιθαρίτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2019, 02:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ιoannina Open Air Film Festival ετοιμάζεται για τη δεύτερη μέρα του. Μετά το Ιτς Καλέ και το Μουσείο Αργυροτεχνίας, επόμενος «σταθμός» είναι το πάρκο Λιθαρίτσια. Αύριο 28 Ιουνίου, στις 21:30, θα προβληθεί η ταινία του Σπάικ Λι «Η παρείσφρηση» (2018) η οποία έχει πάρει όσκαρ σεναρίου και το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. 

Η υπόθεση: Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ΄70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο Ρον Στάλγουορθ γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, όμως η άφιξή του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους λευκούς συναδέλφους του. Αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του, δεν διστάζει να παρακολουθήσει τις συναντήσεις της οργάνωσης των Μαύρων Πανθήρων και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός εβραίου συνάδελφου του, να αναλάβει μια δύσκολη αποστολή: να παρεισφρήσει στη ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Στις 29 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία «Κλέφτες καταστημάτων» στον αύλειο χώρο της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και στις 30 Ιουνίου η ταινία «Αποδημητικά πουλιά» στο Πέραμα. Το Ioannina Open Air Film Festival το διοργανώνει εδώ και πέντε χρόνια το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον γιαννιώτη σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της διοργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back