ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«…με ορίζοντα το Πάσχα»

Εικόνα του άρθρου «…με ορίζοντα το Πάσχα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2020, 12:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του χώρου της εστίασης είχε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η διοίκηση του σωματείου των Ιωαννίνων με τον πρόεδρο Χρήστο Τάτση, τον ταμία Σταύρο Νταή και τους Γιώργο Γιαννόπουλο (μέλος Δ.Σ.), Γιάννη Τσιάβο και Πέτρο Παλάσχα.

Ο κ. Ριζόπουλος πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος, αποκλειστικά για την εστίαση «αντιγράφοντας πλήρως εκείνο που ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ. Πρέπει επιτέλους στην Ήπειρο να αποφασίσουμε ότι η ηγεσία της κρίνεται από το ότι αδυνατεί να πρωτοτυπήσει και να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οριζόντων Ηπείρου, συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν τρία βασικά αιτήματα:

  • ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για την εστίαση το οποίο θα είναι ξεχωριστό από το υπάρχον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • καλύτερη αξιοποίηση του δημοσίου χρήματος
  •  σχεδίαση ενός προγράμματος χρηματοδότησης προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι λειτουργικές και να μείνουν ζωντανές τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Ο κ. Ριζόπουλος κάλεσε τους επιχειρηματίες να συναντηθούν και με τους ξενοδόχους και είπε επίσης ότι από τη θητεία του στο περιφερειακό συμβούλιο έχει διαπιστώσει «πως δεν υπάρχει καμία νοοτροπία ούτε σε επίπεδο εκλεγμένων, ούτε σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης που να μπορεί να προωθήσει ζητήματα άμεσης ενίσχυσης της ελεύθερης αγοράς και της οικονομίας».

Σημειωτέον ότι οι όροι του προγράμματος ενίσχυσης της Περιφέρειας, δεν απευθύνονται ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις εστίασης. Ο κ. Ριζόπουλος ζήτησε από το σωματείο να προχωρήσει σε κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων του κλάδου, προκειμένου, όπως είπε, «να προσδιορίσει συγκεκριμένα ποσά – πλαφόν ανά κατηγορία επιχειρήσεων και να μη συμβεί ότι γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χρήματα δηλαδή να τα παίρνουν συνεχώς οι ίδιοι άνθρωποι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back