Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 10-05-2018, 14:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανθοκομική έκθεση στο πάρκο Λιθαρίτσια διοργανώνουν το σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων. Κεντρικό σύνθημα της έκθεσης είναι «αλλάξτε διάθεση, γεμίστε την πόλη λουλούδια».

Με δηλώσεις τους σήμερα η αντιδήμαρχος Πρασίνου Ελένη Βασίλειου και η πρόεδρος του Ομίλου, Αλέγκρα Μάτσα κάλεσαν τους πολίτες των Ιωαννίνων να επισκεφτούν την έκθεση.

«Είναι ένα ευτυχές γεγονός ότι η έκθεση συμπίπτει με τη γιορτή της μητέρας και καλούμε τους Γιαννιώτες να την επισκεφτούν», είπε αρχικά η κ. Βασιλείου.

Με αφορμή την έκθεση αυτή τόνισε ότι το Τμήμα Πρασίνου έχει θέσει ως στόχο την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την καλλιέργεια αισθήματος σεβασμού απέναντί του με τη φύτευση λουλουδιών. Ήδη όλο αυτό το διάστημα, στο πάρκο Λιθαρίτσια έχουν γίνει αρκετές… αλλαγές. «Καλούμε όλους τους συμπολίτες να προστατεύουν τους δημόσιους χώρους προάγοντας την αισθητική και τον πολιτισμό», κατέληξε η κ. Βασιλείου.

Από την πλευρά της η κ. Μάτσα αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στο πρόγραμμα της έκθεσης η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Σημείωσε δε ότι θα υπάρχουν κι άλλες δράσεις, κυρίως εκπαιδευτικές για παιδιά όπως ο κυτταρόκηπος ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Η παρουσίαση του κυτταρόκπου θα γίνει το Σάββατο, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, από τις καθηγήτριες του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου, Μαρίκα Σύρου και Λίνα Παππά.

Στην εκδήλωση, θα συμμετέχει το ειδικό γυμνάσιο-λύκειο Ιωαννίνων με τις καλλιέργειές του τις οποίες θα εκθέσει στο κοινό.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa