Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με «καταληκτικές θέσεις» περιμένουν τον υπουργό Παιδείας

Εικόνα του άρθρου Με «καταληκτικές θέσεις» περιμένουν τον υπουργό Παιδείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2018, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με «καταληκτικές θέσεις» αυτές που διατύπωσε σε δεκατρία σημεία η τελευταία σύγκλητος, θα περιμένουν οι πρυτανικές αρχές τον υπουργό Παιδείας αυτό το Σάββατο, 14 Ιουλίου, για να συζητήσουν για άλλη μια φορά τα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου των πρυτάνεων που ξεκίνησε στα Γιάννενα (η δεύτερη που φιλοξενείται στην πόλη) και το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι… αβέβαιο.

«Καταγράψαμε τις νέες μας απόψεις, τις στείλαμε στον υπουργό, θα βρεθούμε το προσεχές Σάββατο από κοντά, θα συζητήσουμε και θα επιμείνουμε στις θέσεις και απόψεις αυτές του τελευταίου κειμένου, γιατί οι συνάδελφοι έκριναν ότι αποτελούν θέσεις που έχουν ένα ουσιαστικό λόγο και καταληκτικό χαρακτήρα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» είπε ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης, επακριβώς.

Η ουσία των διαφωνιών του πανεπιστημίου όμως είναι αρκετά μακριά από το, διοικητικό τουλάχιστον, κομμάτι του νόμου όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή. Ειδικά το ζήτημα συνδιοίκησης με τις νυν αρχές του ΤΕΙ, το οποίο απορρίπτει η σύγκλητος, είναι καίριο.

«Υπήρχαν διατυπώσεις και απόψεις που δεν ήταν ενταγμένες στο πνεύμα της προηγούμενης απόφασης της συγκλήτου και θα λέγαμε ότι αδικούσαν τη συνολική προσπάθεια» πρόσθεσε ο κ. Καψάλης.

Κατά τα λοιπά, η 88η σύνοδος πρυτάνεων ξεκίνησε σήμερα με συνάντηση στελεχών των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας . Την Πέμπτη, 12 Ιουλίου θα ακολουθήσουν οι επιμέρους σύνοδοι των αντιπρυτάνεων και την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Ιουλίου, η θα γίνει το «κυρίως σώμα» της συνόδου, με τη συμμετοχή το Σάββατο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

«Στη σύνοδο θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που έχουν να κάνουν με τον οργανισμό και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των ΑΕΙ, με την υποστελέχωση των ΑΕΙ και τις διαδικασίες συνένωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ. Πρωτίστως θα συζητηθούν θέματα φοιτητικής μέριμνας, καθώς και θέματα χρηματοδότησης των πανεπιστημίων» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Στη Σύνοδο θα παραστεί και ο πρόεδρος της συνόδου πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, «ώστε να ενισχυθεί στο μέλλον η συνεργασία ανάμεσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών», όπως τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3