ΓΙΑΝΝΕΝΑ

… με φόντο το αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου … με φόντο το αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2022, 18:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν δόθηκε αυτή τη φορά σε κάποια αίθουσα ξενοδοχείου, αλλά στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, μπροστά από το αρχαίο θέατρο.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και δύο μεγάλοι χορηγοί του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης, ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας  Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Energean (της εταιρίας που έχει αναλάβει το «οικόπεδο Ιωαννίνων» για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων) Σωτήρης Χιωτάκης.

Η παρουσία των τριών έγινε με αφορμή την έναρξη του κύριου μέρους του φεστιβάλ, μετά τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης τον Ιούνιο.

Ο κ. Ντακαλέτσης μίλησε «για τη γιορτή της ανεμπόδιστης συμμετοχής στα καλλιτεχνικά δρώμενα, τη γιορτή της συμμετοχικότητας, τη γιορτή της από κοινού ψυχαγωγίας και δημιουργίας». «Πρωταρχικό μας μέλημα παραμένει, ήδη από το 2017, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του πολίτη στα πολιτιστικά δρώμενα, η ενίσχυση του τουρισμού και μέσω αυτού της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου κι εν τέλει η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου» σημείωσε ο κ. Ντακαλέτσης. Και η συζήτηση πήγε στους χορηγούς. Όπως είπε, η Βουλή των Ελλήνων (μέσω προφανώς του προέδρου της, Κώστα Τασούλα, που κατάγεται από τη Δωδώνη) είναι αρωγός του εγχειρήματος μέσω επιχορήγησης –το ποσό της οποίας δεν αναφέρθηκε- και της παροχής αιγίδας. Οι μεγάλοι χορηγοί του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης είναι: οι εταιρίας Βίκος και Energean αλλά και την Τράπεζα Ηπείρου, οι οποίοι όχι μόνο υποστηρίζουν έμπρακτα τη μεγάλη προσπάθεια αλλά κι ενισχύουν ηθικά και πολυεπίπεδα την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Βίκος» Κων. Σεπετάς απέστειλε μήνυμα, λέγοντας ότι το Φεστιβάλ Δωδώνης «προάγει τον πολιτισμό και τιμά με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο Δωδώνης και ολόκληρη την Ήπειρο». Ο κ. Τσουκανέλης ανέφερε ότι στόχος της τράπεζας είναι «να στέκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία και να ενισχύει πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον πολιτισμό της Ηπείρου».

Τέλος ο κ. Χιωτάκης (παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Ντίνος Νικολάου) χαρακτήρισε «τιμή για την εταιρία του να ανήκει στους υποστηρικτές – μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ Δωδώνης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back