ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο…

Εικόνα του άρθρου Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2022, 17:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με «έναν διαφορετικό τρόπο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών την Ημέρα Γυναίκας. Ο τρόπος, βέβαια, δεν ήταν και τόσο διαφορετικός. O Δήμος μοίρασε τα παραδοσιακά και συμβολικά τριαντάφυλλα σε γυναίκες που περνούσαν από την είσοδο του Δημαρχείου. Το εγχείρημα ανέλαβαν η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Μαμακή και γυναίκες του Μητρώου Εθελοντών.

Παράλληλα, η είσοδος του Δημαρχείου στολίστηκε, ενώ το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μερίμνησε για τη μουσική, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Η Ημέρα της Γυναίκας συνοδεύτηκε και από ένα μήνυμα της αντιδημάρχου και προέδρου της επιτροπής ισότητας του Δήμου Χριστίνας Κωτσαντή, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή των διεκδικήσεων εκ μέρους των γυναικών. Στο μήνυμά της ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο δικαίωμα του εκλέγειν, θυμίζοντας ότι δεν είναι και πολλές οι εκλεγμένες γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. 

«Οι αριθμοί έχουν τη δική τους σημασία, όμως η έλλειψη ισότιμης παρουσίας στην πολιτική ζωή είναι ακόμα μεγαλύτερη… Σε ένα σκηνικό στημένο κατά τα αντρικά πρότυπα εξουσίας και αντιμετωπίζοντας συχνά τον σεξισμό σε όλα τα επίπεδα, επιβάλλεται να διαφυλάξουμε  την προσωπική μας ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του φύλου μας, και με αυτοπεποίθηση, και με ενσυναίσθηση να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Ν. ΓΚΟΝΤΑ

Την ίδια ώρα, η συμπράττουσα με τη δημοτική αρχή παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα, έβγαλε μια ανακοίνωση με πλείστες ρομαντικές διαθέσεις (και ολίγον τι ακατανόητες).

Όπως: «Είναι άστοχο και κυρίως απαράδεκτο να μιλάμε σήμερα για διαφορετικούς κόσμους, όταν η πλάση των δύο φύλων έγινε για να υπάρξει ένας ισορροπημένος κόσμος χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα με το φύλο, το χρώμα και τη διάπλαση. Έγιναν χιλιάδες αγώνες και χιλιάδες θυσίες για να υπάρξει η ισότητα μεταξύ άλλων και των δύο φύλων και δεν έχει κανείς το δικαίωμα αμφισβήτησης και διαχωρισμού τους».

Πέραν… της πλάσης των δύο φύλων, η θέση της παράταξης είναι: «Ένα μικρό τριαντάφυλλο και μια μεγάλη αγκαλιά είναι όλα όσα μπορεί και πρέπει να χαρίσει κανείς στη γυναίκα, όποια και αν είναι η θέση της στη ζωή μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back