ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με debate ή χωρίς debate;

Εικόνα του άρθρου Με debate ή χωρίς debate;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2023, 23:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η πρόθεση ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, του Ioannina TV, να διοργανώσει μια τηλεμαχία με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τελικά δεν καρποφόρησε.

Το debate θα διοργανωνόταν εξ ολοκλήρου από το σταθμό και το δημοσιογραφικό του δυναμικό.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις τεσσάρων παρατάξεων, οι οποίες καταγγέλλουν τις παρατάξεις Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα, Γιάννενα Νέα Εποχή και Ιωάννινα_2023 ότι αυτές ουσιαστικά ευθύνονται για τη μη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Νέος νόμος για τους ΟΤΑ-οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο Ιωαννιτών παίρνουν θέση

(Edit 2/10 20:50) Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία με δική της ανακοίνωσή, λέει ότι ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας είναι διαθέσιμος για debate «οποιαδήποτε ημέρα και ώρα θα επέλεγαν οι διοργανωτές της και οι υπόλοιποι ανθυποψήφιοι».

Καλεί δε, όσους-ες αρνήθηκαν, «να δώσουν εξηγήσεις στον γιαννιώτικο λαό»

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η κα Καλογιάννη και οι κ.κ. Μπέγκας και Παπαγεωργίου «με αστείες προφάσεις τορπίλισαν την πραγματοποίηση debate από τηλεοπτικό σταθμό της πόλης. Αυτοί που διοίκησαν, διοικούν και από κοινού ψηφίζουν στο δήμο, με τα τραγικά σημερινά αποτελέσματα για τις λαϊκές οικογένειες, προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του λαού».

Η παράταξη σημειώνει ακόμα ότι «οι εργαζόμενοι, η νεολαία των Ιωαννίνων δεν περιμένουν μια τηλεαναμέτρηση για να μάθουν ποια είναι η καθημερινότητά τους, ποιοι ήταν και θα είναι δίπλα τους και ποιοι απέναντι».

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα συγκεντρώνει τα πυρά της στα ίδια πρόσωπα και θεωρεί πως «δεν θέλουν να μιλήσουν ανοιχτά και να αντιπαρατεθούν για τα επίδικα των επικείμενων δημοτικών εκλογών, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της πόλης και γενικά για την διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών λόγω της εμπλοκής τους στην διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών σε διάφορες δημοτικές περιόδους».

Η παράταξη «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη» με επικεφαλής τον Παντελή Κολόκα, είναι πιο αναλυτική: Θεωρεί ότι θα πρέπει να διοργανωθεί μια τηλεμαχία με την παρουσία όλων των υποψηφίων δημάρχων της πόλης.

Σημειώνει ότι «οι όροι και οι προϋποθέσεις ενός ντιμπέιτ, πρέπει να καθοριστούν από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης και τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτούς, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τον ορθό και αντικειμενικό τρόπο ενός τέτοιου εγχειρήματος».

Την ίδια ώρα βέβαια κατηγορεί την κα Καλογιάννη και τους κ.κ. Μπέγκα και Παπαγεωργίου ότι «επικαλέστηκαν, κατά τη γνώμη μας, ‘φθηνές δικαιολογίες’, προκειμένου να αποφύγουν μια ευθεία πολιτική αντιπαράθεση».

Οι τρεις παρατάξεις που φέρονται να αρνήθηκαν, καθώς και αυτή του κ. Γκόντα που δεν αναφέρεται στις άνωθι ανακοινώσεις, δεν έχουν μιλήσει δημόσια για τους λόγους άρνησης.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back