ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με ανεβασμένο ηθικό η ΝΔ λόγω ΤΕΕ

Εικόνα του άρθρου Με ανεβασμένο ηθικό η ΝΔ λόγω ΤΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2016, 16:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την εκλογική νίκη της ΝΔ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προσπαθεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά προάγγελου νίκης και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο που από την πρώτη στιγμή ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι η νίκη της ΝΔ (η οποία διπλασίασε το ποσοστό της) στο ΤΕΕ «αποτελεί νίκη απέναντι στον λαϊκισμό. Παράλληλα, συνιστά επιβράβευση των ικανών και των άξιων, των ανθρώπων που συμπαρατάσσονται με τη Νέα Δημοκρατία και το μέτωπο της προόδου, της υπευθυνότητας και της ευημερίας».

Σε τοπικό επίπεδο, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης είναι αυτός που ανέλαβε να προωθήσει τη νίκη της δεξιάς παράταξης, της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ), στο ΤΕΕ. «Αυτή η νίκη σηματοδοτεί τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε εθνικό επίπεδο» τονίζει σε ανακοίνωσή του, ενώ στη συνέχεια ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. «Για την επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση και με δεδομένο ότι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στο τέλμα της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας, χρειάζεται να κινηθούν τα δημόσια έργα και οι μελέτες και να θεσμοθετηθούν επιτέλους ρυθμίσεις με μηδενικό κόστος, όπως η αναθεώρηση των περιφερειακών χωροταξικών πλαισίων και η κατάρτιση νέου πλαισίου χρήσεων γης» αναφέρει.

Όσον αφορά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, η ΔΚΜ ήρθε πρώτη, με μικρή διαφορά από τη Δημοκρατική Συνεργασία με αναφορά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ευρύτερη «αριστερά». Οι παρατάξεις έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο μελλοντικό σχήμα στη διοίκηση του ΤΕΕ. Εκτιμάται πάντως ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back