Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζική εστίαση… στους δρόμους

Εικόνα του άρθρου Μαζική εστίαση… στους δρόμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2021, 16:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι επιχειρηματίες της εστίασης στα Ιωάννινα, σε συντριπτικό ποσοστό, έκλεισαν τα καταστήματά τους και βγήκαν στους δρόμους. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τοπικών καταστημάτων και κάποιων αλυσίδων, οι καφετέριες και τα εστιατόρια έμειναν κλειστά, στη διαμαρτυρία για την επίπτωση των κυβερνητικών μέτρων στον κλάδο.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμα και φούρνοι των Ιωαννίνων δεν σέρβιραν καφέ σε πλαστικό, ως συμπαράσταση στην κινητοποίηση.

Τα βασικά ζητήματα είναι ο τρόπος εφαρμογής των μέτρων, που δημιουργεί διενέξεις μεταξύ καταστημάτων και πελατών (που επιμένουν να μην εμβολιάζονται), αλλά και φορτίζει τους εργαζόμενους-ες με αρμοδιότητες «επιτήρησης», για τις οποίες ούτε πληρώνονται, αλλά και τις επιθυμούν.

Επίσης, ο κλάδος έθεσε θέμα μη επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών. Έτσι και αλλιώς πάντως, στο συγκεκριμένο ζήτημα η κυβέρνηση καθυστερεί με προφανή σκοπό να μην επιφορτίσει με απώλεια εισοδήματος, σε μια στιγμή που η ακρίβεια έχει καταλάβει το σύνολο της αγοράς.

 Σε ένα άλλο επίπεδο, η «στάση της εστίασης» προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να περιορίσει την κινητοποίηση με τις δικές της δυνάμεις στο χώρο, χωρίς ωστόσο επιτυχία…  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back