ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μαύρισε» η ΚΑ' Φεβρουαρίου

Εικόνα του άρθρου «Μαύρισε» η ΚΑ' Φεβρουαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2018, 16:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την Καλούτσιανη, η οδοστρωσία και η ασφαλτόστρωση του κεντρικού οδικού άξονα, της ΚΑ’ Φεβρουαρίου, ολοκληρώνεται. Από σήμερα το πρωί «πέφτει» άσφαλτος στο μεγάλο τμήμα από το Τζαμί Καλούτσιανης μέχρι τα Πλατανάκια, και μέχρι το απόγευμα ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Με την ασφαλτόστρωση της ΚΑ’ Φεβρουαρίου κλείνει μία παρέμβαση στην όλη περιοχή. Το προηγούμενο διάστημα, τον δρόμο της… ασφάλτου πήραν οδοί όπως η Αιακιδών, η Ριζάρη, η Αλκέτα κ.ά.

Στην Καλούτσιανη βρέθηκαν σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιόντος και Νίκος Γκόλας και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου. Ο κ. Μπέγκας, στις δηλώσεις του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής ο οποίος «πατάει» σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν της οδοστρωσίας και της ασφαλτόστρωσης, το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι συνδέσεις των κατοικιών με το νέο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΙ. Αναφέρθηκε δε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για ισόρροπες παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο. «Η αγωνία μας είναι υπάρχει ισόρροπη κατανομή των πόρων για να αφήσουμε ένα σοβαρό αποτύπωμα σε όλο τον Δήμο» τόνισε.

Κατά την τοποθέτησή του, ανακοίνωσε και την επικείμενη υπογραφή τριών συμβάσεων με αντίστοιχους εργολάβους για την έναρξη άλλων τριών έργων που χρηματοδοτούνται από τον Δήμο. Το πρώτο αφορά ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, το δεύτερο αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και το τρίτο τη βελτίωση της οδού Πανεπιστημίου (που περνάει από το Νεοχωρόπουλο και καταλήγει στο Πανεπιστήμιο).

Ο κ. Γκόλας, ως αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, ενίσχυσε με τη σειρά του τη θέση της δημοτικής αρχής περί σχεδιασμού ολοκληρωμένων έργων. «Το έργο της ΚΑ’ Φεβρουαρίου αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για τον τρόπο σχεδιασμού αυτής της δημοτικής αρχής» είπε. Στο ίδιο πνεύμα και ο κ. Λιόντος, υπογραμμίζοντας ότι «οι παρεμβάσεις μας αγγίζουν το σύνολο των συνδημοτών και δεν γίνονται πελατειακά».

Ενόψει της υπογραφής της σύμβασης (μέσα στον Ιούλιο) για το νέο έργο ασφαλτοστρώσεων στην πόλη, ανέφερε ότι η αρχή θα γίνει από δρόμους των Αμπελοκήπων.

Όσον αφορά την ΚΑ’ Φεβρουαρίου, απομένουν δύο μικρές εκκρεμότητες. Το τμήμα μπροστά από την πλατεία στα Πλατανάκια και το τμήμα  μπροστά από το Τζαμί της Καλούτσιανης, τα οποία έμειναν για το τέλος λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back