Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μάχη» στη Ζίτσα για τους λογαριασμούς ύδρευσης

Εικόνα του άρθρου «Μάχη» στη Ζίτσα για τους λογαριασμούς ύδρευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2017, 01:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «μάχη» βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στον δήμο Ζίτσας με αφορμή τους λογαριασμούς ύδρευσης. Ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος με ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου ότι δεν προχωρά σε αντικειμενική χρέωση των δημοτών. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ο Δήμος δεν προβαίνει στις καταμετρήσεις των υδρόμετρων κάθε τετράμηνο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ύδρευσης, ενώ παράλληλα στηλιτεύει τη δημοτική αρχή για την απόφασή της να προσλάβει χειριστές τρακτέρ και όχι υδραυλικούς.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση και αρκετά σκληρή, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του κ. Γαρδίκου ακατανόητη «που μάλλον  μόνο η αρμόδια επιστήμη μπορεί να κατανοήσει και να εξηγήσει». Για τους λογαριασμούς ύδρευσης, η δημοτική αρχή παραπέμπει στην κανονιστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2011, την οποία, όπως αναφέρει, την είχε ψηφίσει ο κ. Γαρδίκος. Σύμφωνα με αυτήν, «οι μετρήσεις γίνονται κάθε τέσσερις μήνες για τις Δημοτικές Ενότητες Ζίτσας, Εκάλης και Πασσαρώνος, και μία φορά το χρόνο για τις Δημοτικές Ενότητες Μολοσσών και Ευρυμενών. Δύναται η υπηρεσία ύδρευσης για λόγους που αφορούν αυτήν να αποστέλλει στους υδρολήπτες λογαριασμό ύδρευσης έναντι και η εκκαθάριση να γίνεται στον επόμενο λογαριασμό».

«Θα αγοράσουμε τον κλαδοκόπο»

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της δημοτικής αρχής για πρόσληψη χειριστών τρακτέρ, σημειώνει ότι «όσο κι αν προσπαθεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την ψήφο του  στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην έχει τη δυνατότητα ο Δήμος Ζίτσας να καθαρίζει με ειδικό μηχάνημα (κλαδοκόπο) τους δρόμους των τοπικών κοινοτήτων από τα κλαδιά που εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, δεν θα τα καταφέρει». Και ξεκαθαρίζει ότι «ήρθε η ώρα να αγοράσουμε το συγκεκριμένο μηχάνημα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back