Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μάχη» για τα 4χρονα

Εικόνα του άρθρου «Μάχη» για τα 4χρονα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2018, 13:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η σταδιακή υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ηλικίας 4 έως 5 ετών στο νηπιαγωγείο έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχει κι αυτός στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας. Έτσι, λοιπόν, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο Ιωαννιτών δεν θα λειτουργήσουν.

Σήμερα, τα τετράχρονα μπορούν να πηγαίνουν είτε στον παιδικό σταθμό είτε στο νηπιαγωγείο (αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στο τμήμα προνηπίων). Το υπουργείο Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει εδώ και δύο χρόνια ότι η προνηπιακή εκπαίδευση θα γίνει υποχρεωτική. Ο σχεδιασμός του είναι να ξεκινήσει το νέο σύστημα από τον Σεπτέμβριο του 2018, αρχικά από τους Δήμους εκείνους που έχουν επάρκεια σε κτιριακές υποδομές και προσωπικό.

Οι Δήμοι και οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς εκτιμούν ότι με την εφαρμογή της υποχρεωτικής προνηπιακής εκπαίδευσης θα μπει λουκέτο στις υποδομές. Κάτι όμως που δεν συμμερίζεται η εκπαιδευτική κοινότητα, με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να τονίζει ότι η ένταξη των 4χρονων νηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση θα «ανοίξει» θέσεις για μικρότερης ηλικίας παιδιά στους δημοτικούς σταθμούς που συνήθως μένουν απέξω.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3