ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Masterclass για την τέχνη του θεάτρου από το ΔΗΠΕΘΕ

Εικόνα του άρθρου Masterclass για την τέχνη του θεάτρου από το ΔΗΠΕΘΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2016, 16:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπερεξειδικευμένα μαθήματα για συγκεκριμένες θεματικές ενότητες (masterclass) διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΙ). Τα πέντε masterclass θα γίνουν από έξι καλλιτέχνες.

Το πρώτο masterclass με τίτλο «Μύθος και Πραγματικότητα» θα γίνει από 25 έως 27 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη. Μέσα από παρουσιάσεις, συζητήσεις, ανάλυση παραδειγματικών κειμένων, ασκήσεις και εποικοδομητική κριτική, με βάση τις αρχές θεατρικής γραφής όπως σύγκρουση και κατασκευή σκηνών, δομή, ρυθμός και ύφος, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το πρώτο σχέδιο ενός νέου κειμένου με σκηνικές δυνατότητες όπως μονόπρακτο ή κύριες σκηνές ενός μεγαλύτερου έργου. (Σάββατο και Κυριακή 26 - 27 Νοεμβρίου, 11:00 - 17:00).

Η Νίνα Ράπη γράφει θεατρικά και διηγήματα. Έργα της έχουν βραβευτεί ή διακριθεί και όλα έχουν παρουσιαστεί σε χώρους όπως: Southbank Centre, Soho theatre, Riverside studios, Εθνικό θέατρο, Θέατρο Τέχνης κ.ά. Το 2014 κυκλοφόρησε η τελευταία της συλλογή διηγημάτων. Έχει διδάξει δημιουργική/θεατρική γραφή στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich για πολλά χρόνια.

Το κόστος συμμετοχής στο συγκεκριμένο masterclass ανέρχεται σε 30 ευρώ.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2017, θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα masterclass. Aπό 9 έως 11 Δεκεμβρίου, θα γίνει το masterclass «Παίζοντας με τη φαντασία» (σωματικό θέατρο) με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Αλέξανδρο Μιχαήλ. Θα ακολουθήσουν από 24 έως 26 Φεβρουαρίου, το masterclass «Η Μάσκα συναντά το Σώμα» με τον σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα, από 17 έως 19 Μαρτίου «Δράση και Αφήγηση στο Θέατρο» με τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου και από 28 έως 30 Απριλίου «Από τον Στανισλάφσκι στον Μπρέχτ» με τη σκηνοθέτη Σοφία Καρακάντζα και τη θεατρολόγο Γιάννα Τσόκου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2651025670 (9:00-14:00) ή στην ιστοσελίδα www.dipetheioannina.eu.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back