Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Μάσκες και το ’22, «δεν υπάρχει εισήγηση για το Πάσχα»

Εικόνα του άρθρου Μάσκες και το ’22, «δεν υπάρχει εισήγηση για το Πάσχα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2021, 23:34
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη συμπεριφορά των πολιτών, αναμένει η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου, σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο FM.

Ωστόσο, η κα Παπαευαγγέλου άφησε πιο… ανοιχτό από ό,τι κυβερνητικά στελέχη, το θέμα των μετακινήσεων το Πάσχα.

Είπε συγκεκριμένα ότι με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς και ότι θα εξεταστεί το θέμα όταν έρθει η ώρα του σε μία -δύο εβδομάδες.

Πρόσθεσε δε ότι «στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου».

Οπότε, όσα κυβερνητικά στελέχη κάνουν δηλώσεις, εκφράζουν προσωπικές εκτιμήσεις και όχι κάτι υπαρκτό.

Επίσης, η κα Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι… δεν έχει σημασία αν είναι ομόφωνη ή όχι μια απόφαση στην επιτροπή, κάτι που μάλλον έχει να κάνει με το δικό της ρόλο εκεί και όχι με τον τρόπο που πραγματικά λαμβάνονται οι αποφάσεις. Είπε ωστόσο ότι «είμαστε επιστήμονες, συζητούμε, επιχειρηματολογούμε και καμιά φορά διαφωνούμε. Σεβόμαστε όμως, ο ένας τη γνώμη του άλλου».

Τέλος, η καΠαπαευαγγέλου θεωρεί πιθανό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, να εμβολιάζονται παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη μάσκα λέει χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι» και ότι ο ιός δεν θα φύγει έτσι απλά:

«Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορονοϊό και την επόμενη χρονιά. Θα είναι μαζί μας το 21-22, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το ‘22».

Όλη η συνέντευξη είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back