ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαρία Κεφάλα: «Θα είμαι παρούσα»

Εικόνα του άρθρου Μαρία Κεφάλα: «Θα είμαι παρούσα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2024, 18:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μαρία Κεφάλα, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και μια από τα στελέχη που έμεινε εκτός κυβέρνησης, έκανε μια δημόσια δήλωση για την απομάκρυνσή της από τη θέση της υφυπουργού στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Καταρχάς, ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και δηλώνει ότι σέβεται την επιλογή του, καθώς και ότι προσπάθησε «με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με την υπουργό κα Σοφία Ζαχαράκη να οργανώσουμε ένα νέο υπουργείο που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο ήταν μεν νεοσύστατο, αλλά αρκετές διευθύνσεις του αποσπάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας.

Η κα Κεφάλα πιστεύει ότι το υπουργείο «καθιερώθηκε ήδη στη συνείδηση των πολιτών και της κοινωνίας ως μία εξαιρετικά κρίσιμη και χρήσιμη δομή που απαντά στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες», καθώς και ότι «μένουν ακόμη να γίνουν πολλά περισσότερα».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση που φαίνεται ότι απομάκρυνε συγκεκριμένα την κα Κεφάλα από τον «κύκλο προτίμησης» του πρωθυπουργού, τη στάση της να απέχει από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η πρώην υφυπουργός δεν σχολιάζει ευθέως, αλλά τονίζει: «Σε ό,τι με αφορά, εργάστηκα με ζήλο και αφοσίωση, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο, όπως κάθε κυβερνητικό στέλεχος οφείλει να κάνει, χωρίς να απομακρυνθώ από τις αρχές, τις αξίες και ό,τι μου επέβαλε η συνείδησή μου».

Σημειώνεται πάντως ότι άλλα στελέχη του ίδιου, υπερσυντηρητικού χώρου όπου ανήκει και η κα Κεφάλα, είχαν διαφορετικό χειρισμό και παρέμειναν στις θέσεις τους. Ίσως γιατί δεν επιφορτίστηκαν εξ αρχής με ένα χαρτοφυλάκιο στενά συνδεδεμένο με το συγκεκριμένο ζήτημα…

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων δηλώνει: «Θα είμαι παρούσα για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην βελτίωση του κυβερνητικού έργου προς όφελος της κοινωνίας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3