ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η… αισιοδοξία της κ. Κεφάλα για το παλιό Πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Η… αισιοδοξία της κ. Κεφάλα για το παλιό Πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2020, 14:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα με δελτίο Τύπου μας ενημερώνει πως «αισιοδοξεί ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής και δηλώνει αισιόδοξη για την καλύτερη και συμφέρουσα αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού Πανεπιστημίου». Πού βασίζει αυτή την αισιοδοξία της (εις διπλούν);

Η κ. Κεφάλα κατάφερε να αποσπάσει, όπως αναφέρει, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Βλαστό –σε τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί του- τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα υπουργείο και ΕΤΑΔ θα προχωρήσουν «στη βέλτιστη λύση για την ανάπτυξη του τόπου μέσω της αξιοποίησης του παλιού Πανεπιστημίου». Υπενθυμίζει δε ότι το ζήτημα του παλιού Πανεπιστημίου ήταν από τα πρώτα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η ίδια ως βουλευτής με την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, «γνωρίζοντας το αντίστοιχο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών».

Η κ. Κεφάλα είχε καταθέσει τη σχετική ερώτηση σε μια περίεργη συγκυρία. Την επόμενη μέρα της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, με τον τελευταίο σε υπόμνημά του να θέτει και το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. 

Λίγο καιρό αργότερα ήρθε η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην ερώτηση της κ. Κεφάλα. «Σήμερα αρμόδια για την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου είναι η ΕΤΑΔ, η οποία δύναται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ανακατασκευή, μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου»… Κι έτσι η βουλευτής χτύπησε την πόρτα της ΕΤΑΔ. Τα μεγάλα ερωτήματα, βέβαια, είναι: Αν υπάρχει επίσημο αίτημα στην ΕΤΑΠ και από ποιον φορέα και κυρίως αν υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης... Γιατί αλλιώς οι παρεμβάσεις της κ. Κεφάλα, που θυμίζουν αρκετά το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου», δεν έχουν κανένα νόημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back