ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαγκλαραίικα: Υπογραφές για την ανάπλαση

Εικόνα του άρθρου Μαγκλαραίικα: Υπογραφές για την ανάπλαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2022, 15:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη σύμβαση για το έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής, στην περιοχή Μαγκλαραίικα, υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Η ανάδοχος εταιρία είναι η «Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ», η οικονομική προσφορά της οποίας είναι 647.122,84 ευρώ. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1.095.000 ευρώ, με την εταιρία να δίνει έκπτωση 40,90%. Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο».

Περιλαμβάνει δε την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου, 3,5 περίπου στρεμμάτων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές.

– Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα, διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.

– Στη δεύτερη θεματική περιοχή, στο νοτιοανατολικό τμήμα, διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.

– Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του «καθώς ένα ακόμη σημαντικό έργο περνά στο στάδιο της υλοποίησης».

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος εκτίμησε ότι ο χώρος θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς και ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία για τη δουλειά που έκανε.

To έργο πρέπει να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back