ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθητικός διαγωνισμός: Ένα video για το περιβάλλον

Εικόνα του άρθρου Μαθητικός διαγωνισμός: Ένα video για το περιβάλλον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2023, 12:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθητικό διαγωνισμό παραγωγής video με θέμα: «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης διασυνοριακού, ευρωπαϊκού έργου (WASTE RREACT) για την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, μέσα από την υποστήριξη της κατασκευής υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων.

Δικαίωμα συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό παραγωγής video έχουν οι μαθητές της  Γ' τάξης Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στο νομό Ιωαννίνων. Οι σχολικές ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από τέσσερις μαθητές, με συντονιστή έναν εκπαιδευτικό του σχολείου. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα  video.

Κριτήρια αξιολόγησης θα είναι το περιεχόμενο και τα μηνύματα του video, η συνάφεια με το θέμα, η ιδέα, το σενάριο, η πρωτοτυπία, η σκηνοθεσία, η ποιότητά του και η αισθητική απόδοση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του έργου (http://wasterreact.eu/) και της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr) ενώ οι πέντε καλύτερες ομάδες θα βραβευτούν με τη συμμετοχή τους σε 3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια του οποίου  θα περιηγηθούν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Amager Bakke στο Copenhill.

Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο και το μαθητικό διαγωνισμό: https://wasterreact.eu/ και στην  ιστοσελίδα της Περιφέρειας Hπείρου www.pgp.gov.gr

Υπεύθυνοι διαγωνισμού: Καλλιόπη Τέσια, Αγνή Αναστασέλου,  Κώστας Χριστοδούλου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back