ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαθητές στο εδώλιο...

Εικόνα του άρθρου Μαθητές στο εδώλιο...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2022, 10:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ιωαννίνων καταγγέλλει τις «δίκες των μαθητών» που θα γίνουν στις 23 και 25 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για 8 μαθητές από την Φιλιππιάδα και άλλους 4 από τα Ιωάννινα, οι οποίοι θα δικαστούν για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Το εντελώς αντιπαιδαγωγικό και απαράδεκτο –για την ηλικία και την «παρανομία»- των παιδιών, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Και άλλοι μαθητές- τριες είχαν οδηγηθεί στο εδώλιο στο παρελθόν, αλλά μετά από πρωτοβουλία «πρόθυμων» διευθυντών.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Δεν είναι εγκληματίες, υλοποιώντας τις αποφάσεις των μαθητικών τους συμβουλίων, συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το σχολείο που πραγματικά έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας όλη την επίθεση που δέχονται τα μορφωτικά τους δικαιώματα».

Η περίπτωση των «8 της Φιλιππιάδας» είναι για μαθητές γυμνασίου το 2019, τώρα μαθητές σχολείων της Άρτας και της Φιλιππιάδας που διώκονται και οδηγούνται στα δικαστήρια μετά από μήνυση γονέα, για «παράνομη κατάληψη και  διακοπή της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος». 

Στα Ιωάννινα, οι 4 μαθητές θα δικαστούν μετά από μήνυση της διευθύντριας του σχολείου.

  «Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας που διώκονται. Τα όποια ζητήματα προκύπτουν μπορούν να λύνονται στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας με διάλογο, επικοινωνία, συνεννόηση όλων των μελών (εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών)» αναφέρει το ΠΑΜΕ, ζητώντας την αθώωση των μαθητών και την παύση των διώξεων στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back