ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μάθε παιδί μου κολύμπι» στα δημοτικά

Εικόνα του άρθρου «Μάθε παιδί μου κολύμπι» στα δημοτικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2016, 23:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στα προγράμματα των δημοτικών, μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και σε ακτίνα 25χλμ από το κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, έρχεται από το νέο σχολικό έτος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η κολύμβηση θα διδάσκεται στα σχολεία που απέχουν έως 25 χλμ από κολυμβητήρια (εθνικά, δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά κολυμβητήρια, κ.α.)

Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική, αλλά σίγουρα χρειάζεται πολλές ακόμα διευκρινίσεις. Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ περιμένει αυτές τις διευκρινίσεις, καθώς, όπως τονίζει στον «Τύπο» ο πρόεδρος της διοίκησης Σπύρος Πάικας, θα πρέπει να γίνει μια ανακατανομή των ωρών λειτουργίας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το κολυμβητήριο θα πρέπει να ανοίγει νωρίτερα από τις 12 το μεσημέρι και ότι αυτό, θα επιφέρει κάποια παραπάνω κόστη (λειτουργικά, εργασιακά κ.λπ.) Αυτές τις διευκρινίσεις περιμένει, πρώτα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στη συνέχεια και η διοίκηση στη Λιμνοπούλα.

Ένα άλλο «φλέγον» κομμάτι, θα είναι η μετακίνηση των μαθητών-μαθητριών. Αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο, καθώς μάλλον θα επωμιστούν το κόστος οι γονείς. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι η μετακίνηση θα γίνεται σύμφωνα με τα ήδη ισχύοντα και σαφώς, χωρίς δαπάνη για το υπουργείο Παιδείας.

Πρακτικά, η ένταξη της κολύμβησης στα δημοτικά θα γίνει ως εξής:

Υποχρεωτικό μάθημα στους μαθητές της Γ’ τάξης και σε ειδικές περιπτώσεις της Δ’.

Θα γίνουν 10-12 μαθήματα τη χρονιά, σε συγκεκριμένο διδακτικό δίωρο (μετάβαση, μάθημα, επιστροφή)

Υπεύθυνοι θα είναι τρεις γυμναστές-γυμνάστριες, μόνιμοι ή και αδιόριστοι, με ειδικότητα στην κολύμβηση και αναλογία 10 μαθητές-1 εκπαιδευτικός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back