Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ζίτσας: Νέα παράταξη, μετά την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Νέα παράταξη, μετά την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2022, 16:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σπύρος Πάικας θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος στη Ζίτσα, αλλά η παράταξη θα έχει άλλο όνομα και όχι «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», μετά το «σχίσμα» που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάικας, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει ότι η υποψηφιότητα για επικεφαλής υποβλήθηκε «όπως όριζαν οι ομόφωνα συμφωνημένες διαδικασίες της δημοτικής ομάδας και της απερχόμενης Γραμματείας και η απόφαση της ολομέλειας της 6ης Ιουνίου και όπως επικυρώθηκαν στην ολομέλεια τις 24ης Οκτωβρίου».

Η ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ότι ουσιαστικά δεν στηρίζει τον κ. Πάικα και ότι διαχωρίζει πλέον τη θέση της, ήρθε στις 21 Οκτωβρίου.

«Η απόφαση της δημοτικής οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. για την αποχώρηση από τις διαδικασίες για την εκλογή νέων οργάνων και την προετοιμασία της παράταξης για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ακολούθησε χρονικά το κάλεσμα σε συνέλευση μελών και φίλων της παράταξης, χωρίς να έχουν εκφρασθεί αντιρρήσεις για τις διαδικασίες και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση δημοτικής ομάδας και απερχόμενης γραμματείας» αναφέρει ο κ. Πάικας.

Θεωρεί ότι «η διάλυση της ενιαίας παράταξης που δημιουργήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στη θέληση της πλειοψηφίας των φίλων και μελών, όπως άλλωστε εκφράσθηκε και στην πρόσφατη ολομέλεια», αλλά καλή τη πίστη, όπως λέει, θα προχωρήσει στη δημιουργία νέας παράταξης.

Στηλιτεύει ωστόσο την ευθεία κομματική παρέμβαση της τοπικής του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Ζίτσας, λέγοντας ότι «κρίνεται αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά τη νέα παράταξη, ο κ. Πάικας δηλώνει ότι «θα λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές, στηριζόμενη στη συμμετοχή και δραστηριοποίηση των δημοτών, εκφράζοντας τους λόγους δημιουργίας και τηρώντας τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν τα μέλη της νέας γραμματείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back