Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 13-06-2021, 13:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το συνέδριο γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που μάλλον βαίνει προς αναβολή ή ματαίωση.

Η κα Τζούφη αναφέρει ότι το συνέδριο « αναπαράγει και τρέφει όλα τα στερεότυπα εναντίων των γυναικών. Παραβλέπει πως η υπογονιμότητα (είτε ανδρική, είτε γυναικεία) είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, περισσότερο κοινωνικό παρά ιατρικό, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το σύγχρονο τρόπο ζωής» και ότι στοχοποιεί τη γυναίκα.

Ειδικά για το σποτ, αναφέρει ότι «μεταφέρει ένα βαθιά συντηρητικό μήνυμα σε κάθε γυναίκα: «για να γίνεις μάνα πρέπει να αφήσεις τις σπουδές και την εκπαίδευση, να μην έχεις επαγγελματικές αξιώσεις, να σταματήσεις να είσαι αυτόνομη και χειραφετημένη».

Σχολιάζει επίσης το γεγονός ότι η ΠτΔ απέσυρε τη στήριξή της, καθώς και ότι η πλειοψηφία των ομιλητών άντρες και πολλοί υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης.

«Γνήσιοι εκφραστές του νεο-συντηρητισμού, της μισαλλοδοξίας, του υποβιβασμού των γυναικών και των δικαιωμάτων που γκρεμίζουν κάθε αυταπάτη πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα» τονίζει και συμπληρώνει:  «Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να υποστηρίξει τους γονείς που αναγκάζονται να καταφύγουν σε πανάκριβες ιδιωτικές λύσεις ώστε να τεκνοποιήσουν, αντί να διευκολύνει τις οικογένειες με νέους Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία, αντί να νομοθετήσει ουσιαστικά μέτρα για την υποστήριξη των νέων ζευγαριών, εντάσσει στο πολιτικό της πρόγραμμα θέσεις που παραπέμπουν στο μεσαίωνα».

Οι γυναίκες δε χρειάζονται τέτοιου είδους νουθεσίες. Οι άμεσες και έντονες αντιδράσεις καταδεικνύουν την απαράδεκτη προσέγγιση που προσπαθούν να επιβάλλουν οι διοργανωτές του συνεδρίου, έχοντας την υποστήριξη εκκλησιαστικών και κυβερνητικών στελεχών. Να μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
alfabeto back iper piso