ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Να στηριχτούν οι αρτοποιοί»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Να στηριχτούν οι αρτοποιοί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2022, 18:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Αρτοποιών Ιωαννίνων είχε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, συζητώντας μαζί τους τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα σιτηρά. Συγκεκριμένα, συνάντησε τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Ιωαννίνων και γενικό γραμματέα Αρτοποιών Ελλάδας Θεόδωρο Σίνδρο, τον αντιπρόεδρο Σπύρο Έξαρχο και τον γενικό γραμματέα του σωματείου Θεόδωρο Αργύρη.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση και μεταφέρει η κα Τζούφη στην ανακοίνωσή της, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, η τιμή του αλευριού πάνω από το 100% και στα τιμολόγια του ρεύματος 200%.

Οι αρτοποιοί προειδοποίησαν για μετατόπιση του κόστους στους καταναλωτές (κάτι που συμβαίνει εν πολλοίς ήδη) και για απολύσεις ή και κλεισίματα επιχειρήσεων.

Η κα Τζούφη κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «αρνείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να στηρίξει τους επαγγελματίες και τους πολίτες - αντίθετα, επιλέγει την ακρίβεια και επικαλείται το ‘αόρατο χέρι της αγοράς’».

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε καύσιμα και φυσικό αέριο, πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. «Πρόκειται για μέτρα που θα ανασχέσουν το κύμα ακρίβειας και θα προστατέψουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη χρεωκοπία, τις απολύσεις και το κλείσιμο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back