Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Καμία λιγότερη, καμία δεν περισσεύει»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Καμία λιγότερη, καμία δεν περισσεύει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2022, 13:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια γυναίκα δολοφονήθηκε στα Ιωάννινα με τον σύζυγό της να συλλαμβάνεται, και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη επαναφέρει το πάγιο αίτημα για τη νομική καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία» από την πολιτεία, ως ένα πρώτο βήμα.  

«Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μόνο αριθμοί. Πίσω από τις στατιστικές κρύβονται ανθρώπινες ζωές, στα σώματα των οποίων ασκείται κάθε είδους βία, που στην ακραία της μορφή οδηγεί στο θάνατο. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας: ενίσχυση των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας, πρόληψη από μικρή ηλικία με μαθήματα στα σχολεία για την ισότητα των φύλων, δημιουργία προγραμμάτων θεραπευτικής αντιμετώπισης για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών αδικημάτων» αναφέρει η κα Τζούφη.

Η βουλευτής αναφέρεται και στην αρνητική διάθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει τον όρο «γυναικοκτονία». «Μάλιστα, η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα -αρμόδια για θέματα Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων- δήλωνε πως ‘δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση’».

«Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των γυναικών και ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην έμφυλη βία, εκφράζουμε μηδενική ανοχή στο σεξισμό, στην πατριαρχία, στην παρενόχληση και στην κουλτούρα της βίας. Καμία λιγότερη - καμία δεν περισσεύει» καταλήγει η κα Τζούφη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back