ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη-Οδ. Ζώρας: Μια κόντρα από τα παλιά

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη-Οδ. Ζώρας: Μια κόντρα από τα παλιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2024, 09:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια κόντρα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια αναβίωσε στη Βουλή, μεταξύ της βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπης Τζούφη και του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα Ζώρα, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που επιτρέπει τα ιδιωτικά ΑΕΙ, χωρίς καν αναθεώρηση του συντάγματος.

Η κα Τζούφη και ο κ. Ζώρας ήρθαν σε αντιπαράθεση όπως και πριν από πέντε χρόνια, όταν ο κ. Ζώρας, τότε πρόεδρος συνόδου πρυτάνεων, κατήγγειλε ότι δεν προσκλήθηκε σε συζήτηση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Τελικά πήρε το λόγο, σε εκείνη τη συζήτηση.

Δύο χρόνια αργότερα, η κα Τζούφη συνυπέγραψε μια ερώτηση, με αφορμή την καταγγελία διδακτικού προσωπικού του ΕΑΠ-στο οποίο ήταν πρύτανης ο κ. Ζώρας, για μειώσεις μισθών και οφειλές προς αυτούς.

Τότε, ο κ. Ζώρας θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο και κομψό να χρησιμοποιήσει το επώνυμο της κας Τζούφη στην απάντησή του, λέγοντας ότι «καθίσταται εξ αντικείμενου ομώνυμο του επιθέτου της έχουσας την πρωτοβουλία για την υποβολή της ερώτησης, αξιότιμης κ. Βουλευτού».

Σήμερα, ο κ. Ζώρας επιβεβαίωσε τη διαχρονική σχέση του με το κυβερνών κόμμα και είναι γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Φαίνεται ότι δεν ξεχνάει την αντιπαράθεση με την κα Τζούφη, καθώς στη συζήτηση στη Βουλή, θυμήθηκαν και οι δύο το περιστατικό του 2019, αλλά και αυτό το 2021.

Η κα Τζούφη είπε ότι ο κ. Ζώρας μίλησε τελικά σε εκείνη τη συνεδρίαση, ο κ. Ζώρας επέμεινε στο ότι δεν προσκλήθηκε.

Όταν η βουλευτής του αντέτεινε το περιστατικό του 2021 ο κ. Ζώρας απάντησε εξίσου άστοχα, όπως και τότε, λέγοντας ότι η κα Τζούφη «δεν έχει χιούμορ», δημιουργώντας απορίες για την προσωπικού του αίσθηση επ’ αυτού…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back