ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία: από το δρόμο ως το νόμο

Εικόνα του άρθρου Γυναικοκτονία: από το δρόμο ως το νόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 11:14
ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών το Κέντρο Διοτίμα και η Εφημερίδα των Συντακτών συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονία: από το δρόμο ως το νόμο», τη Δευτέρα 23/11/2020, 7:00 μ.μ. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, από νομική, ανθρωπολογική, πολιτική, δημοσιογραφική και ακτιβιστική/κινηματική σκοπιά.           

«Ο χαρακτηρισμός, η κατανόηση και η καταγραφή αυτών των δολοφονιών καθώς και η νομική αναγνώρισή τους ως γυναικοκτονίες συνιστά πράξη αντίστασης στην απόκρυψη μιας ζοφερής κοινωνικής πραγματικότητας, και παράλληλα φέρνει στο προσκήνιο τη συνενοχή των σεξιστικών κοινωνιών μας».

Θα μιλήσουν οι Μαρίνα Μαροπούλου, ανθρωπολόγος δικαίου, Ντίνα Δασκαλοπούλου - δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτων, Αθηνά Παπαναγιώτου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Κατερίνα Σεργίδου, υποψήφια διδάκτορας Σπουδών Φύλου και Φεμινισμού. Θα παρέμβει ο Βαγγέλης Κοσμάτος, ψυχολόγος - ειδικός σε θέματα φύλου και η Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρος, συντονίστρια νομικής υπηρεσίας, Κέντρο Διοτίμα. Συντονίζει η Άννα Βουγιούκα, ερευνήτρια, εμπειρογνώμονας φύλου, Κέντρο Διοτίμα. Η μετάδοση θα γίνει live από την  efsyn.gr και τη Διοτίμα στο facebook.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back