Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2022, 10:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην τοποθέτησή της στη Βουλή, κατά την επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν αποκόμισε κανένα συμπέρασμα από την υγειονομική κρίση, αντίθετα προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας» και πως, ενώ στέλνει μήνυμα ότι «ξεμπερδέψαμε με την πανδημία», από την αρχή του 2022 μέχρι και σήμερα, 1,3 εκατομμύρια συμπολιτών μας νόσησαν και 5.575 έχασαν τη ζωή τους».

Χαρακτήρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ΕΣΥ «εφιαλτικό σενάριο που θα αλλάξει δραματικά το ΕΣΥ», στο οποίο, όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση δεν κρύβει τη διάθεσή της να συρρικνώσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

Η κα Τζούφη ανέφερε ότι το κόστος για το δημόσιο είναι μεγαλύτερο με τους εργολάβους στα νοσοκομεία και κάλεσε την κυβέρνηση να δεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μονιμοποίηση και μοριοδότηση των συμβασιούχων που απέκτησαν σημαντική προϋπηρεσία, ώστε να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα.


Ζήτησε από τον υπουργό Θάνο Πλεύρη να δώσει απαντήσεις σχετικά με την αναδιάταξη των δομών υγείας. Όπως ανέφερε, «μαθαίνουμε πληροφορίες από διαρροές στον Τύπο, μαθαίνουμε για μυστικά δείπνα της πολιτικής ηγεσίας με τους κατά τόπους βουλευτές. Σχεδιάζετε συμπτύξεις και συγχωνεύσεις; Έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση και για τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων;».

Μίλησε ακόμα για τα ΤΕΠ, κατηγορώντας το Υπουργείο Υγείας για ακύρωση του σχεδίου αναβάθμισης της επείγουσας ιατρικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να επιστρέψει το προσωπικό στη θέση του, να σταματήσουν οι μετακινήσεις και να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις ώστε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να μπορεί να εργάζεται αποτελεσματικά και οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
George Arctouros
Μονιμοποίηση: ο καρκίνος της σύγχρονης Ελλάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back