ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «35% ελλείψεις στην ειδική αγωγή»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «35% ελλείψεις στην ειδική αγωγή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2021, 15:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μιλώντας στη Βουλή η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, δήλωσε ότι το κόμμα στηρίζει την απεργία των εκπαιδευτικών σήμερα 11 Οκτωβρίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ότι «έχουν επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση με τους δασκάλους και τους καθηγητές».

Στην παρέμβασή της κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τα κενά στην Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε μεταξύ άλλων ότι «η αξιολόγηση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς προετοιμάζει το έδαφος για κυρώσεις και απολύσεις, ενώ δεν έχει σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Απευθυνόμενη προς την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, η Μερόπη Τζούφη είπε ότι δεν γίνεται εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και βελτίωση εκπαίδευσης ή διάλογος, μέσα σε «αίθουσες δικαστηρίων, απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με γκλοπ της αστυνομίας»

Σύμφωνα με την κα Τζούφη, η υφυπουργός αρνήθηκε να τοποθετηθεί, «επιλέγοντας τη σιωπή για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, αλλά και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας».

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση καθαυτή, η κα Τζούφη ανέφερε ότι τα κενά στην Ειδική Αγωγή ξεπερνούν τα 5.400, ήτοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της, ελλείψεις τάξης του 36%. «Πιο ειδικά, στην πρωτοβάθμια αγγίζουν τα 3.500, στη δευτεροβάθμια τα 1.000, ενώ 935 κενά καταγράφονται σε ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι κενά καταγράφονται και στα τμήματα ένταξης, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα ειδικά σχολεία, «με σοβαρότατες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ψυχολόγους».

Κατηγόρησε το υπουργείο ότι λειτουργεί με τη λογική εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού σε βάρος της εκπαίδευσης των μαθητών με αυξημένες ανάγκες.

Και πάλι, η κα Τζούφη κατηγορεί την κα Μακρή ότι «απάντησε με γενικολογίες, απέφυγε να παρουσιάσει σαφές χρονοδιάγραμμα και να δεσμευτεί εκ μέρους του υπουργείου για την κάλυψη των χιλιάδων κενών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back