ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: Πρόταση για το πάρκο Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: Πρόταση για το πάρκο Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2019, 13:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρόταση της παράταξής του «Γιάννενα, Νέα Εποχή» για το πάρκο Πυρσινέλλα παρουσίασε ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Ελισάφ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα για την πλήρη εγκατάλειψη του πάρκου Πυρσινέλλα και ότι εδώ και δύο χρόνια, από τον Απρίλιο του 2017, όταν και το πάρκο πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Ιωαννιτών μετά από χρόνια διαμάχη με το Δημόσιο, «δεν έχει γίνει ούτε καν η πολεοδομική τακτοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων». Για τη στάση αυτή της δημοτικής αρχής, ο υποψήφιος δήμαρχος άφησε αιχμές για «ενδεχόμενη προσπάθεια παράκαμψης του καθεστώτος του άλσους και ανίχνευσης μεθόδων παραχώρησής του σε ιδιώτες. Μπορεί να πρυτανεύουν άλλες απόψεις και αντιλήψεις», θυμίζοντας ότι η ισχύουσα νομοθεσία για τα άλση απαγορεύει τη μεταβολή της λειτουργίας τους.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου Πυρσινέλλα, χωρίς όμως να αποκλείεται η συμμετοχή ιδιωτών με όρους και προϋποθέσεις, που θα προκύψουν από την εκπόνηση μιας ενιαίας διαχειριστικής μελέτης. «Το πάρκο πρέπει να υιοθετηθεί από την πόλη και τους πολίτες» τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Η παράταξη «Γιάννενα, Νέα Εποχή» κατέθεσε μια πρόταση για τη μετατροπή του πάρκου σε έναν πολυχώρο δραστηριοτήτων, αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών. Η πρόταση αφορά συντήρηση και προστασία του πρασίνου του άλσους, διαμόρφωση περιμετρικού στίβου εκγύμνασης, αναμόρφωση του γηπέδου ποδοσφαίρου, εγκατάσταση οργάνων υπαίθριας γυμναστικής, ανάδειξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως υπαίθριο θέατρο και σινεμά, διαμόρφωση χώρων για βιωματική εκπαίδευση, παρεμβάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θεματικές δράσεις, υποδομές για περιοδικές εκθέσεις (π.χ. για τοπικά προϊόντα).

 «Το πάρκο Πυρσινέλλα πρέπει να αποδοθεί στους δημότες. Οι δημότες πρέπει να επιστρέψουν στο πάρκο. Ο Δήμος πρέπει να διαθέσει τις απαιτούμενες δαπάνες και να αναζητήσει πόρους. Άλλωστε όταν ένας Δήμος έχει δεσμευμένα πάνω από 30 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ, μπορεί να βρει πιστώσεις. Το οικονομικό ζήτημα δεν είναι το μείζον» τόνισε ο κ. Ελισάφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back