ΓΙΑΝΝΕΝΑ

M. Ελισάφ: «Κάθε όργανο έχει την αυτοτέλειά του»

Εικόνα του άρθρου M. Ελισάφ: «Κάθε όργανο έχει την αυτοτέλειά του»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 18:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η οικονομική επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει αύριο, σε συνεδρίασή της (με τηλεδιάσκεψη), την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση και τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού μέσω του μηχανισμού ELENA, με συνολικό προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ.

Μια προγραμματική σύμβαση την οποία είχε απορρίψει τον Μάιο το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, και την οποία η δημοτική αρχή επαναφέρει στην οικονομική επιτροπή, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα απέκτησε αυξημένες αρμοδιότητες.

«Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που απεμπλέκει ένα κρίσιμο έργο για τους πολίτες, χωρίς κανένα κόστος για την πόλη και τον Δήμο. Εκτιμώ ότι στην Οικονομική Επιτροπή θα ληφθεί η απόφαση για να προχωρήσουμε στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης» τόνισε σε σημερινή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Για τη δημοτική αρχή δεν υφίσταται πάντως κάποια αντίθεση με το γεγονός ότι στις 29 Ιουλίου ορίστηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον ενεργειακό οδοφωτισμό, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης. Όπως είπε ο δήμαρχος, «στο  Δημοτικό Συμβούλιο θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε για τις μελέτες που απαιτούνται για το έργο».

Την ίδια ώρα βέβαια πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο στο αίτημα που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, είναι οι μελέτες του έργου και αυτές θα προκύψουν μέσα από την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια». Το αίτημα της αντιπολίτευσης για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφορούσε την εκπόνηση μελετών για τον σχεδιασμό του φωτισμού και την κοστολόγηση των παρεμβάσεων μέχρι το χρηματοοικονομικό μοντέλο…

Εντέλει, «κάθε όργανο έχει την αυτοτέλειά του και τις δικές του αρμοδιότητες σύμφωνα με το νόμο» είπε ο δήμαρχος. Κι εδώ ακριβώς είναι η όλη ουσία. Η οικονομική επιτροπή μπορεί να αποφασίσει πια για κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου. Στην οικονομική επιτροπή, η δημοτική αρχή έχει πλειοψηφία, στο δημοτικό συμβούλιο όχι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back