Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λυματολάσπης… συγκρίσεις

Εικόνα του άρθρου Λυματολάσπης… συγκρίσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2020, 22:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια πανηγυρική ανακοίνωση, αυτή τη φορά από τη ΔΕΥΑΙ που δηλώνει ότι πέτυχε «εξαιρετικές τιμές στον διαγωνισμό για τη λυματολάσπη».

Πέραν των πανηγυρισμών, από τον διαγωνισμό για τη διαχείριση της λυματολάσπης από τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ, προέκυψε ανάδοχος. Η ανάδοχη εταιρία θα αναλάβει την απομάκρυνση της αποθηκευμένης αλλά και της παραγόμενης λυματολάσπης για 1 ½ χρόνο. Η προσφορά που έδωσε, είναι 767.000 ευρώ, με τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου να είναι 1 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Μαΐου, δεν υφίσταται επί της ουσίας διαχείριση της λυματολάσπης, καθώς έχει λήξει η προηγούμενη σύμβαση, με τις παρατάσεις που δόθηκαν.

«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες του προσυμβατικού ελέγχου να προχωρήσουν τάχιστα και να εγκατασταθεί ο ανάδοχος το γρηγορότερο δυνατόν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΙ με πρόεδρο τον Άρη Μπαρτζώκα υποστηρίζει ότι η τιμή των 767.000 ευρώ «είναι η χαμηλότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ», υπενθυμίζει ότι η παρούσα διοίκηση ακύρωσε τον σχετικό προηγούμενο διαγωνισμό της προηγούμενης διοίκησης, η οποία είχε αναδείξει μειοδότη με τιμή 975.000 ευρώ, και ότι «το οικονομικό όφελος, σε σύγκριση με την προσφερθείσα τιμή για την παραγόμενη λυματολάσπη το 2018, φτάνει τα 600.000 ευρώ». Βέβαια, τα απόλυτα μεγέθη μεταξύ των δύο συμβάσεων είναι διαφορετικά (ποσότητες, τρόπος υπολογισμού, χρονική διάρκεια).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back