ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Λύκοι και πρόβατα στο ίδιο μαντρί»

Εικόνα του άρθρου «Λύκοι και πρόβατα στο ίδιο μαντρί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2019, 16:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου, το ΚΚΕ Ιωαννίνων έβγαλε ανακοίνωση για τις δηλώσεις των υπουργών Βορίδη και Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την πρωτογενή παραγωγή και τις επισκέψεις τους στη «Δωδώνη» και στη Βελλά.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως «είναι αλήθεια ότι η ‘Δωδώνη’ μπορεί να αύξησε τις εξαγωγές κατά 40%, προωθώντας τα προϊόντα της σε 52 χώρες, όμως η τιμή του γάλακτος με την οποία αγοράζει το γάλα από τους μικρομεσαίους παραγωγούς, παραμένει πολύ κάτω του κόστους» και συμπληρώνει ότι «η πλήρης κυριαρχία του κλάδου από 8 μονοπώλια και ο οξύτατος ανταγωνιστικός μεταξύ τους είναι η αιτία που οι φτωχοί κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εισόδημα για την επιβίωσή τους και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της αιγοπροβατοτροφίας».

Το κόμμα προσθέτει, σχολιάζοντας τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, ότι «πρόκειται για ενώσεις που συγκροτούνται με βάσει κανονισμό της ΚΑΠ, εποπτεύονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και περιλαμβάνουν εκπροσώπους εμπόρων, βιομηχάνων και αγροτοπαραγωγών δηλ. βάζουν στο ίδιο μαντρί τους λύκους με τα πρόβατα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Φ. Αραμπατζή για την «Πίνδο», το ΚΚΕ τονίζει ότι εξάγγειλε «και άλλα μέτρα, σε αυτά που ήδη έχει προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στόχο έχουν την συγκέντρωση της παραγωγής μέσω ‘συνεργατικών σχημάτων’ όπως έχει γίνει ήδη στην ΕΕ καλλιεργώντας αυταπάτες στους φτωχούς κτηνοτρόφους ότι έτσι θα σωθούν».

Εν τέλει, το κόμμα καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοπαραγωγούς «που παλεύουν για την επιβίωση και τα λαϊκά στρώματα να μην πιστέψουν στην απάτη ότι η στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να έχει όφελος και για αυτούς. Το αντίθετο ακριβώς ισχύει».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back