Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Φλέγεται πύργος 27 ορόφων-Αναφορές για νεκρούς (upd)

Εικόνα του άρθρου Λονδίνο: Φλέγεται πύργος 27 ορόφων-Αναφορές για νεκρούς (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2017, 10:28
ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 74 τραυματίστηκαν -20 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση- από την πύρινη κόλαση που κατέστρεψε ολοσχερώς ένα 24ώροφο κτίριο 120 διαμερισμάτων στη περιοχή Κένσιγκτον, δυτικά του Λονδίνου, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Διακόσιοι πυροσβέστες και 40 πυροσβεστικά οχήματα συνέχιζαν τις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη προς το παρόν αιτία.

Το κτίριο των 120 διαμερισμάτων το οποίο κτίσθηκε το 1974 έχει σχεδόν ολοσχερώς απανθρακωθεί.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρέθηκε επί τόπου, η αστυνομία εκκένωσε πολλά από τα γειτονικά κτίρια για τον κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς από φλεγόμενα ιπτάμενα συντρίμμια.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ όπως έγινε γνωστό οι φλόγες επεκτάθηκαν από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.

Αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το BBC, δήλωσαν ότι διέκριναν φώτα από κινητά τηλέφωνα ή φακούς να αναβοσβήνουν στην κορυφή του συγκροτήματος διαμερισμάτων εκφράζοντας φόβους για παγιδευμένους κατοίκους

Ο ανταποκριτής μας ανέφερε: «Έχουμε δει συντρίμμια να πέφτουν από το κτίριο, έχουμε ακούσει εκρήξεις, έχουμε ακούσει τον ήχο του σπασίματος γυαλιού».

Τουλάχιστον 30 ένοικοι του πύργο διαμερισμάτων που έχει τυλιχθεί στις φλόγες στο δυτικό Λονδίνο έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.

Για αρκετούς νεκρούς έκανε λόγο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν κραυγές από το κτίριο και ότι είδαν έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.

Από το Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα Δράσης του Grenfell Tower (Grenfell Action Group) είχε προειδοποίηση εγγράφως τον οργανισμό που διαχειρίζεται το κτίριο, το Kensington and Chelsea Tenant Management Organisation για λογαριασμό της δημοτικής αρχής, με τον δυσοίωνο τίτλο «Παίζοντας με την φωτιά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back