ΕΛΛΑΔΑ

Live η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Live η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2018, 22:23
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2019, με την κυβέρνηση να ποντάρει σε θετικά μέτρα, την ώρα που η αντιπολίτευση κάνει λόγο για σχέδιο προεκλογικού χαρακτήρα με νέα φοροεπιδρομή μέσα στο στενό πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία παραδοσιακά συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης προς της κυβέρνηση.


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ

Συλλαλητήρια πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στο νέο μνημονιακό αντιλαϊκό προϋπολογισμό», μέλη της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. 

Παράλληλα, ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Με κεντρικό σύνθημα «απαντάμε στον αντιλαϊκό Προϋπολογισμό. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών συνδικάτων συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού Προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα «μεταμνημονιακός» Προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, προσθέτει νέα. Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back