«Το λιμναίο οικοσύστημα είναι υπό κατάρρευση»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2019, 15:47

Ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα Χρήστος Πατσούρας, στην παρέμβασή του για το Προεδρικό Διάταγμα για την Παμβώτιδα, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν αποτελεί ένα ρυθμιστικό εργαλείο για την ανάταξη της κατάστασης της λίμνης. Το λιμναίο οικοσύστημα στο οποίο αναφέρεται, βάσει των αναφορών και των εκθέσεων των ειδικών, βρίσκεται υπό κατάρρευση».

Κάνει αναδρομή σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην Παμβώτιδα, για να καταλήγει ότι «πρέπει να καταστεί σαφές ότι η ήδη επιβαρυμένη λίμνη μας με επιπρόσθετη, περιφερειακή, οποιουδήποτε είδους πίεση και με παράλληλη μείωση ακόμη περαιτέρω του βάθους της θα εξελιχθεί σταδιακά σε μια εντελώς αφιλόξενη περιοχή».

Ως προτεραιότητες βάζει την υλοποίηση έργων για την αποκατάσταση του διαταραχθέντος οικοσυστήματος, με αυστηρές ρυθμίσεις προστασίας του λιμναίου οικοσυστήματος, ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε πιέσεις διαφόρων συμφερόντων.

Σημειώνει τέλος ότι «εφόσον θίγονται συμφέροντα ιδιοκτητών στις εν λόγω περιοχές γύρω από το λιμναίο οικοσύστημα της λίμνης, πρέπει να προχωρήσει η συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της ανταλλαγής ιδιοκτησιών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back