Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-10-2021, 12:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον το λιμάνι Κόπραινας στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, στη βόρεια όχθη του Αμβρακικού Κόλπου.

«Το νέο λιμάνι μας, είναι ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο, ικανό όμως να φιλοξενεί παράλληλα και κότερα όπως και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά τουριστικά σκάφη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η περιοχή να βρίσκεται πλέον στον τουριστικό χάρτη ταξιδιωτών που επιλέγουν αυτό το ασφαλές καταφύγιο για να απολαύσουν το μοναδικό κι εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής, μακριά από τα πολύβουα μέρη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμος σημειώνει ακόμη ότι ήδη έχουν οι πρώτες επισκέψεις ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Το λιμάνι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσήνεμο μόλο μήκους 1.700 μέτρων, υπήνεμο μόλο 120 μέτρων, πλωτό προβλήτα, ηλεκτροφωτισμούς κρηπιδωμάτων και μόλων αλλά και εγκαταστάσεις πυρόσβεσης και περισυλλογής καταλοίπων.

Η θέση του βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο που δέσποζε στο παρελθόν το ιστορικό λιμάνι της Κόπραινας «αναβιώνοντας έτσι τη μακρά παράδοση της περιοχής που την ήθελε κάποτε να είναι το βασικό κέντρο διακίνησης αγαθών αλλά και ανθρώπων ολόκληρου του νομού Άρτας κι όχι μόνο» όπως σημειώνεται.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus