ΗΠΕΙΡΟΣ

Λιγότεροι από τους μισούς εργάζονται στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Λιγότεροι από τους μισούς εργάζονται στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2017, 15:30
ΗΠΕΙΡΟΣ

Περίπου 104.000 είναι οι «απασχολούμενοι» στην Ήπειρο το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Απασχολούμενοι» είναι ο… νέος όρος για τους εργαζόμενους, μιας και η έννοια της εργασίας έχει καταρρακωθεί τόσο πολύ πλέον, που ακόμα και ο χώρος της εργασιακής ανασφάλειας και της απλήρωτης  εργασίας συγκαταλέγεται στους «απασχολούμενους». Το ποσοστό εργατικού δυναμικού ωστόσο είναι κάτω από το 50% στην Ήπειρο (47,8%), το χαμηλότερο σε όλη τη χώρα. Η Περιφέρεια ωστόσο δεν είναι «πρωταθλήτρια της ανεργίας» όπως συνήθως αναφέρεται, αλλά και πάλι… μπαίνει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς έχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (25,4%) στη χώρα.

Το εντυπωσιακό στατιστικό, είναι ότι οι άνεργοι σε απόλυτους αριθμούς είναι από τους λιγότερους, αναλογικά με τον πληθυσμό. Την ίδια στιγμή όμως, οι μη ενεργοί είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά επί του πληθυσμού, καθώς και σε απόλυτο αριθμό.

Σε επίπεδο τριμήνου, το ποσοστό ανεργίας στην Ήπειρο έχει μειωθεί κατά 0,9%, αλλά σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση  του 2016, είναι αυξημένη κατά 1,4% και 1,6% σε σχέση με το 2015. Αντίθετα, σε πανελλαδικό επίπεδο η ανεργία είναι μειωμένη κατά 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back