Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Λίγο πριν το lockdown Μαδρίτη και Νάπολη

Εικόνα του άρθρου Λίγο πριν το lockdown Μαδρίτη και Νάπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2020, 02:36
ΚΟΣΜΟΣ

Στους κατοίκους της Μαδρίτης αναμένεται να απαγορευτεί να φεύγουν από την πόλη τους με εξαίρεση τις αναγκαίες μετακινήσεις, βάσει των νέων περιορισμών κατά του νέου κορονοϊού, που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση σήμερα.

Επιπλέον, τα σύνορα της πόλης θα κλείσουν στους επισκέπτες από άλλες πόλεις για κάθε περιττή επίσκεψη, προβλέπουν τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν στους μεγάλους δήμους όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά μόλυνσης Covid-19. Άλλες 9 πόλεις στην μητροπολιτική περιοχή της ισπανικής πρωτεύουσας θα επηρεαστούν, επίσης, από τα μέτρα.

«Η υγεία της Μαδρίτης είναι η υγεία της Ισπανίας. Η Μαδρίτη είναι ξεχωριστή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν να διασχίσουν τα όρια του δήμου για να πάνε στη δουλειά ή το σχολείο, να επισκεφθούν γιατρό ή να πάνε για ψώνια, όμως θα πρέπει να παραμείνουν εντός της πόλης για κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα, βάσει της συμφωνίας.

Μεταξύ των άλλων μέτρων περιλαμβάνονται το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων στις 11 το βράδυ, όπως και το κλείσιμο των δημόσιων πάρκων και παιδικών χαρών. Οι κοινωνικές συναθροίσεις θα περιοριστούν στα έξι άτομα.

Η περιοχή της Μαδρίτης καταγράφει άνω του 1/3 των 133.604 κρουσμάτων που διαγνώστηκαν στην Ισπανία τις τελευταίες 2 εβδομάδες.


Στην Ιταλία

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.851 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 19 νεκρούς. Χθες, τα περιστατικά ήταν 1.648, με 24 θανάτους. Κατά την σημερινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 105.000 διαγνωστικά τεστ.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (287), στο Λάτιο με πρωτεύουσα την Ρώμη (210) και στην Λομβαρδία (201).

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, τόνισε ότι αν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες δεν μειωθεί ο αριθμός των περιστατικών, η περιοχή του θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέο lockdown και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν το μεγαλύτερο δυνατό αίσθημα ευθύνης.

Στο μεταξύ, δυο γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων προέκυψαν θετικοί στον ιό. Αποφασίσθηκε η διακοπή των εργασιών όλων των επιτροπών του σώματος, και την ώρα αυτή τα μέλη των «πεντάστερων», στην γερουσία, υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, δεν προβλέπονταν ψηφοφορίες από την ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας.


Στη Γαλλία

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα 12.845 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 μέσα σε ένα 24ωρο, με τον ημερήσιο απολογισμό να ξεπερνάει το όριο των 10.000 μολύνσεων εκ νέου, αφού είχε κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στη Γαλλία από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 63, στους 31.956, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 563.535.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3