ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγο απ’ όλα με ελπίδα ανάκαμψης

Εικόνα του άρθρου Λίγο απ’ όλα με ελπίδα ανάκαμψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2017, 00:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα αποτέλεσαν έναν από τους τόπους «εξόρμησης» για «τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ», με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση να αναλαμβάνει τον ρόλο της… αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες. Ο κ. Χαρίτσης είχε το μεσημέρι μια ευρεία σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς ενώ το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Du Lac με τους παρόντες να φτάνουν στους 150 -ένα κοινό περιορισμένο για κυβερνητικό κόμμα.

Η ομιλία του ξεκίνησε με ένα φλας μπακ, θυμίζοντας μεταξύ άλλων και το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 και τον «επώδυνο συμβιβασμό» όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους δανειστές. Σε αυτό το σημείο έδωσε απάντηση και σε όσους αποχώρησαν ή διατηρούν τις ενστάσεις τους και τις επιφυλάξεις τους για το ιδεολογικό αποτύπωμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι είδους Αριστερά είναι αυτή που αφήνει τον λαό έρμαιο στα χέρια των εχθρών του για να περιφρουρήσει την ιδεολογική της καθαρότητα; Αυτή είναι η Αριστερά της εκ του ασφαλούς διαμαρτυρίας…» είπε. Όσο για τη συμφωνία, είπε τα γνωστά περί μιας συμφωνίας «πιο ήπιας προσαρμογής» και «με πιο προσιτούς δημοσιονομικούς στόχους», ενώ παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ, θυμίζοντας τα μνημόνια της κυβέρνησής της.

Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι το «αριστερό στίγμα της κυβέρνησης» κάθε άλλο παρά έχει χαθεί και ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των αδυνάτων. Στο πλαίσιο μιας αυτοκριτικής, ανέφερε ότι υπήρξαν και λάθη ή αστοχίες. «Γνωρίζουμε ότι πολλά από αυτά που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε, τραυμάτισαν τη σχέση μας με σημαντικά κοινωνικά στρώματα. Δεν την ακύρωσαν όμως…» υπογράμμισε. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τη σχέση αυτή. Πώς;

«Η οικονομία δείχνει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, σε πείσμα της καταστροφολογίας της αντιπολίτευσης» τόνισε και κατέθεσε μια σειρά από αριθμούς για πλεονάσματα, εξαγωγές, κατανάλωση κ.λπ. Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας για τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισήμανε ότι έμφαση δίνεται «σε μια δυναμική και καινοτόμο μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, στη δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, που θ’ ανακόψουν τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain)» μέσω των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός θα πραγματοποιήσει αύριο περιοδεία σε τοπικές επιχειρήσεις και στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back