ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά

Εικόνα του άρθρου Λίβανος: Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2024, 14:07
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο τη Δευτέρα σκότωσε έναν ανώτερο διοικητή της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ, δήλωσαν τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Οι πηγές ασφαλείας τον κατονόμασαν ως τον Wissam al-Tawil, αναπληρωτή επικεφαλής μιας μονάδας της δύναμης Radwan. Είπαν ότι αυτός και ένας άλλος μαχητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε σε επίθεση στο λιβανέζικο χωριό Majdal Selm.

«Πρόκειται για ένα πολύ οδυνηρό χτύπημα», δήλωσε μία από τις πηγές ασφαλείας. Ένας άλλος είπε ότι «τα πράγματα θα φουντώσουν τώρα».

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει περισσότερους από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο από τότε που άρχισαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικές ομιλίες την περασμένη εβδομάδα να μην εξαπολύσει πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον του Λιβάνου.

«Όποιος σκέφτεται πόλεμο μαζί μας - με μια λέξη, θα το μετανιώσει», είπε ο Νασράλα.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back