Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Λεφτά (για εξοπλισμούς) υπάρχουν…

Εικόνα του άρθρου Λεφτά (για εξοπλισμούς) υπάρχουν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2020, 11:46
ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφεύγει πεισματικά τις δαπάνες για προσλήψεις στην υγεία και στην παιδεία ή ακόμα, δημόσιοι μηχανισμοί να μην μπορούν να ολοκληρώσουν επιτυχημένα μια διαδικασία προμήθειας για μάσκες στα σχολεία, αλλά χρήμα για εξοπλισμούς, υπάρχει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη την αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, δείχνοντας έτσι ότι τα… ελληνόφωνα tweets του γάλλου πρωθυπουργού Μακρόν, «έπιασαν τόπο».

Επίσης, η Ελλάδα θα αγοράσει τέσσερις νέες φρεγάτες και θα προσλάβει 15.000 έμμισθούς στις ένοπλες δυνάμεις, σε βάθος πενταετίας.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε προσεκτικά να αναφερθεί στο κόστος αυτών των κινήσεων, κατά την ομιλία του. Τις χαρακτήρισε απλά «γενναίες», όπως γενναία αναμένεται να είναι η δαπάνη…

O ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αγορές «χωρίς κοστολόγηση ένα πρόγραμμα εξοπλιστικών μαμούθ, εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων, των θεσμικών οργάνων όπου συμμετέχει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο».

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Στη σκιά της πανδημίας προωθείτε τις ιδεοληπτικές σας εμμονές με σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με πρώτο θύμα τους εργαζομένους με το δόγμα μισή δουλειά -μίσος μισθός»

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «είναι γνωστό ότι αυτοί οι εξοπλισμοί δεν υπηρετούν την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά είναι ενταγμένοι στις ΝΑΤΟϊκές επιθετικές επιδιώξεις. Αυτό αποδεικνύουν και οι σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας και πιο στενή σύνδεση με αμερικάνικα επιχειρηματικά συμφέροντα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back