ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Led: Καταγγέλλει νοθεία του ανταγωνισμού

Εικόνα του άρθρου Led: Καταγγέλλει νοθεία του ανταγωνισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2021, 18:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη θέση του θα διαφοροποιήσει ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γιάννης Λυκογιώργος  σε περίπτωση που η διαγωνιστική διαδικασία για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού με led συνεχιστεί ως έχει. Την πρόθεσή του αυτή τη γνωστοποιεί στον τοπικό Τύπο με εκτενή ανακοίνωσή του που περιλαμβάνει μια σειρά από παρατηρήσεις επί των όρων του διαγωνισμού που, όπως επισημαίνει, κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τον θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ εταιριών.

 Ο κ. Λυκογιώργος ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ είχε δώσει θετική ψήφο επί της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, με την αντιπολίτευση να είναι αντίθετη.

Μετά την παραίτησή του, πριν από λίγους μήνες, από τη θέση του αντιδημάρχου, ο κ. Λυκογιώργος, με επιστολές του στον Τύπο, έθετε σε πρώτη γραμμή το θέμα των led. Το ίδιο κάνει και τώρα, με αφορμή τη διακήρυξη και τις τρεις προδικαστικές προσφυγές από ενδιαφερόμενες εταιρίες που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Αρχή, αφού ξεκαθαρίζει ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης του μηχανισμού ELENΑ.

Ο δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει ότι οι όροι του διαγωνισμού νοθεύουν τον ανταγωνισμό και ότι υπάρχει μεθόδευση. «Σε περίπτωση που συνεχίσει η διαγωνιστική διαδικασία με τη διακήρυξη ως έχει, χωρίς την αφαίρεση των όρων που νοθεύουν τον ανταγωνισμό, διαχωρίζω την θέση μου και ανακαλώ την έγκριση μου για τις ενέργειες που κάνει (ή δεν κάνει) η δημοτική αρχή» δηλώνει, κάνοντας γνωστό ότι έχει ζητήσει επανειλημμένως από τη δημοτική ομάδα να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Προσθέτει δε ότι είναι αδιάφορη η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Εξέτασης Προσφυγών «καθώς αυτή δεν αποτελεί δικαστήριο και έχει εκδώσει και αντικρουόμενες αποφάσεις και η όποια απόφαση δεν επηρεάζει το γεγονός πως η παρούσα διακήρυξη περιλαμβάνει μεθοδεύσεις και απαράδεκτους αποκλεισμούς».

Αναμφίβολα πρόκειται για πολύ σοβαρές καταγγελίες του κ. Λυκογιώργου που απευθύνονται στην περιφερειακή αρχή αλλά και στη δημοτική αρχή πρωτίστως στην οποία συμμετέχει. Την ίδια ώρα βέβαια προκύπτουν και κάποια άλλα ζητήματα. 

Καταρχάς ο κ. Λυκογιώργος επιλέγει τον δρόμο των ανακοινώσεων μέσω του Τύπου (με επισημάνσεις του τύπου περί «αυτούσιας δημοσιοποίησης του κειμένου του») και όχι της ενημέρωσης του θεσμικού οργάνου στο οποίο τον εξέλεξαν οι Γιαννιώτες για να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντα της πόλης: στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μόλις πριν δύο ημέρες, μάλιστα, έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Επιπλέον, είναι πια προφανής η ρήξη στις σχέσεις του κ. Λυκογιώργου με τη δημοτική αρχή του κ. Ελισάφ, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν παίρνει την πρωτοβουλία της πολιτικής... αποχώρησης. Τέλος δε, όταν ένα μέλος της δημοτικής αρχής απευθύνει τόσο σοβαρές κατηγορίες, η δημοτική αρχή δεν μπορεί να τις αφήνει αναπάντητες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back