Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αντιπολιτευτική» φωνή από τον Γ. Λυκογιώργο

Εικόνα του άρθρου «Αντιπολιτευτική» φωνή από τον Γ. Λυκογιώργο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2021, 15:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από δύο μήνες ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, Γιάννης Λυκογιώργος, παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου αλλά και για υπηρεσιακούς παράγοντες, και δη για τη διευθύντρια Προγραμματισμού.

Ο κ. Λυκογιώργος επανέρχεται στην επικαιρότητα με ένα κείμενό του. Με το κείμενό του αυτό εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τον ανασχηματισμό αντιδημάρχων αλλά και τις διαφωνίες του για τον τρόπο δημοπράτησης της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με LED. Ο πρώην αντιδήμαρχος έρχεται να διαφωνήσει με τον πιο δημόσιο τρόπο για ένα έργο που για τη δημοτική αρχή αποτέλεσε μία από τις δύο –η άλλη ήταν τα απορρίμματα- μεγάλες προτεραιότητες από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση (και πιο πριν).

Ο κ. Λυκογιώργος αναφέρει αρχικά ότι η δημοτική αρχή έπραξε καλώς που ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό της πρώην δημοτικής αρχής (που θα γινόταν με τη μέθοδο της προμήθειας), θυμίζοντας και τη σχετική εισήγηση που είχε κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο, και που αποφάσισε να υλοποιήσει το έργο αυτό μέσω του μηχανισμού ELENA.

Όπως υποστηρίζει, από τον Ιούλιο και μετά δεν είχε καμία ενημέρωση επί της όλης υπόθεσης –αφήνοντας και πάλι αιχμές για τη μη ενημέρωση της δημοτικής ομάδας. Σε αυτό το σημείο κάνει γνωστό ότι μετά από δική του πρωτοβουλία, στις 27 Δεκεμβρίου έγινε διευρυμένη δημοτική ομάδα για το θέμα των led. O κ. Λυκογιώργος, αφού εκφράζει τη διαφωνία του με τις διαδικασίες εξπρές για το εν λόγω έργο, επισημαίνει ότι ο ίδιος διαφωνεί με τη μέθοδο δημοπράτησης που επιλέχθηκε, δηλαδή με σύμβαση παροχής υπηρεσιών, με το επιχείρημα ότι περιορίζεται η συμμετοχή επιχειρήσεων.

Θέτει δε τις αμφιβολίες του για το τι μέλλει γενέσθαι αν υπάρξουν αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ Δήμου και αναδόχου κατά την κατασκευή του έργου, όπως και τι θα συμβεί στο μέλλον αν κι άλλα έργα του Δήμου δημοπρατηθούν με τον ίδιο τρόπο και προκύψουν ενστάσεις επί της μεθόδου δημοπράτησης («ενστάσεις οι οποίες μπορούν να υποβληθούν και τώρα» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά). Ο κ. Λυκογιώργος είναι της άποψης ότι τα led θα πρέπει να δημοπρατηθούν ως έργο (ούτε ως προμήθεια ούτε ως παροχή υπηρεσιών).

Όσο για τον ανασχηματισμό, ο κ. Λυκογιώργος αναφέρει καταρχάς ότι τον πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ (θέτοντας και πάλι εμμέσως τη μη ενημέρωση της δημοτικής ομάδας). Το χαρτοφυλάκιο που είχε κάποτε ο ίδιος, μεταβιβάστηκε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα, με τον οποίο επικοινώνησε και έθεσε εαυτόν στη διάθεσή του. Ωστόσο…

Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ελισάφ αναφέρεται ξανά σε «κολλημένα» εδώ και μήνες projects, όπως είναι η πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες και η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών, κάνοντας πάλι αναφορά στη διευθύντρια Προγραμματισμού την οποία καταγγέλλει ότι τον παρέκαμπτε παρότι ήταν πολιτικός προϊστάμενός του την περίοδο της αντιδημαρχίας του. Θέτει δε διάφορα ερωτήματα για τον ρόλο της διευθύντριας αλλά και αναρωτιέται γιατί ο δήμαρχος «ανέχεται» διάφορες πράξεις. «Περίμενα ότι ο ανασχηματισμός θα λύσει τα παραπάνω προβλήματα. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω να προκύπτει κάτι τέτοιο» καταλήγει στο κείμενό του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3