Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Leader και νέοι αγρότες προσεχώς

Εικόνα του άρθρου Leader και νέοι αγρότες προσεχώς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2017, 19:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν τα προγράμματα Leader που αφορούν τους Δήμους. Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μετά από ενημέρωση που είχε σε σχετική σύσκεψη η οποία έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Προσεχώς από την 'Ήπειρος' και την ΕΤΑΝΑΜ θα προκηρυχτεί το πρόγραμμα για τους Δήμους και εντός του Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει η προκήρυξη για τους ιδιώτες» τόνισε.

Eπίσης ενημέρωσε ότι έχουν βγει στον «αέρα» τα σχέδια βελτίωσης, στα οποία θα μπορούν να ενταχθούν και οι νέοι αγρότες, ενώ επίκειται και η πρόσκληση για τα σχέδια μεταποίησης.

Όσον αφορά τους νέους αγρότες, ανακοίνωσε ότι στις 8 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων και όσοι έχουν ενταχθεί θα μπορέσουν να πληρωθούν μέχρι τέλος του 2017. Όσοι απορριφθούν θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις στη νέα πρόσκληση που θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να δοθεί παράταση για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός οικισμών, καθώς η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back