Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Launch event σε δέκα μήνες

Εικόνα του άρθρου Launch event σε δέκα μήνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2018, 00:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου» είναι ένα πρόγραμμα που έχει τύχει μεγάλης προβολής, λόγω και της συμμετοχής του σωματείου «Διάζωμα» με πρόεδρο τον πρώην υπουργό Σταύρο Μπένο. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να προσεγγίσει τις διάφορες διαστάσεις -πολιτιστική, τουριστική, εκπαιδευτική, κοινωνική, οικονομική- που αφορούν τα αρχαία θέατρα, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 37 εκατ. ευρώ. Χρηματοδοτική δε πηγή είναι κυρίως το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Αναμφίβολα, οι «πολιτιστικές διαδρομές» έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον… Η Περιφέρεια Ηπείρου και το σωματείο «Διάζωμα», πάντως, κάθε φορά που κάθονται στο ίδιο τραπέζι, όπως συνέβη σήμερα, υπερτονίζουν τη σημασία του εγχειρήματος.

Στη σημερινή συνάντηση, κανονίστηκαν δύο πράγματα: Ότι στις 20 Οκτωβρίου θα γίνει η εναρκτήρια εκδήλωση (launch event) του προγράμματος και ότι μέχρι τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο το cluster των τοπικών προϊόντων που θα αφορούν τα πέντε αρχαία θέατρα (Νικόπολη, Δωδώνη, Κασσώπη, Αμβρακία, Γίτανα).

Για την εναρκτήρια εκδήλωση, δεν έλειψαν δηλώσεις του τύπου περί «ιστορικής ημέρας». Ο κ. Μπένος μίλησε ακόμη και για «παγκόσμια πρώτη». «Είναι το πρώτο ολιστικό προϊόν στον πολιτιστικό τουρισμό παγκοσμίως. Θα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου. Θα φροντίσουμε να επιστρατεύσουμε τους πάντες να έρθουν από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ηπείρου και αυτό το σπουδαίο προϊόν» είπε. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ανέφερε κι αυτός ότι «είμαστε οι πρώτοι όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη ίσως και στον κόσμο που κάνουμε μια τέτοια διαδικασία».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης άφησε κατά μέρος τις όποιες «πρωτιές» και δήλωσε: «Νομίζω ότι αν αυτό γινόταν σε όλη την πατρίδα μας, αν το είχαν ενστερνιστεί και το είχαν καταλάβει όλοι, θα είχαμε δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη υπεραξία μέσα από τα μνημεία της κάθε περιοχής που βοηθάει και την ανάπτυξη του τόπου».

Ο κ. Μπένος ανακοίνωσε επίσης την εξασφάλιση δύο χορηγιών εκ μέρους του «Διαζώματος» προς το πρόγραμμα. Η πρώτη προέρχεται από τη βραβευμένη ομάδα «Clio Muse» που θα αναλάβει την ανάπτυξη μιας αφήγησης για τα μνημεία του προγράμματος η οποία θα παρουσιάζεται μέσω κινητών τηλεφώνων. Η δεύτερη χορηγία αφορά τη δημιουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος, καθώς και προτύπων για τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν.

Στη συνάντηση στην Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχαν, ο πρόεδρος και η διευθύνουσα της «Ήπειρος Α.Ε.» Κώστας Ντέτσικας και Ελένη Ρόκκου αντίστοιχα, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back